Snö, kundvagnar och “höns”-debatt!

Usch, det syns ingen ände på detta evinnerliga snöande, och jag tycker verkligen svinilla om den här årstiden. Det enda som inger mig hopp, år efter år, är att jag vet att det kommer en vår, även om den känns jävligt långt bort i bland. Jag älskar de tre följande årstiderna, och jag antar att three outta four aint bad!

Vad händer annars i livet då rå? Ja, det har ju gått och blitt ett helt nytt och nästan oanvänt år igen. 2014 heter det nu. Vi får väl se om det tar till typ 2015 innan man slutar skriva fel årtal, så som det brukar vara. Och så börjar det om igen.

Det förra året slutade med ett nyinköp av skrivare. Den gamla packade helt enkelt ihop. Den hade verkligen fått slita ont, och till sist hämnades den genom att torka igen ett av skrivhuvudena, till den ena svarta patronen. Men så kan det vara när man kör bläck. Nu tog jag modet till att införskaffa en laserskrivare. En multifunktionsskrivare, med scanner dessutom. Flådigt ska det vara! Som det ska vara!

I övrigt känns det mesta lite trist just nu. Även om det kommit lite snö så är det kallt, mörkt och dött omkring oss. Hela jävla naturen ligger i koma och om det inte vore för D-vitaminer i tablettform så skulle jag nog fan inte orka ta mig ut ur lägenheten. Vi har så solfattigt, i den här änden av planeten, att vi egentligen borde äta D-vitamintillskott året runt. En del gör det också.

Härom dagen skrev jag om armförlamade jävla slöfockar som inte orkar ställa tillbaka kundvagnarna där de tog dem, när de handlat i affärerna här. Bara någon dag senare fick jag oväntat vatten på den kvarnen igen.

.

IMG_8522

.

Den här kundvagnen (bilden ovanför) stod på gräsmattan utanför hyreshuset där jag bor. Det tar dryga tio minuter att gå härifrån till affären, där kundvagnen hör hemma. I det här fallet kan det alltså inte vara fråga om någon armförlamad jävla slapphög som ställt ifrån sig den här. Tvärtom måste det vara en armstark och energisk jävla idiot med noll känsla för när måttet är rågat. O.B.S. Personen på bilden har ingenting med kundvagnen att skaffa, antar jag! Dumhet upphör i alla fall aldrig att förvåna.

.

Idioti

.

En sak som jag börjar bli så evinnerligt jävla trött på, det är hela den här debatten om det så kallade könsneutrala “hen”. Det är förövrigt ett ord som inte ingår i min egen vokabulär, stor som den ändå är.

“Hen” beskrivs som ett könsneutralt ord, och jag fattar bara inte vem som är så könsförvirrad att han eller hon inte vet vilken anslutningskontakt de har i brallorna. När blev det förresten så jävla fult att kalla flickor för “hon” och killar för “han”?? Jag vill inte leva i en könsneutral värld! Jag vill kunna kasta lystna blickar efter kurviga damer, och samtidigt också kunna hålla upp dörrar för dem, gärna utan att få pannbenet inslaget för att jag själv inte ser ut som en “hen”.

Varför finns det en strävan efter att frångå det som är uttalat manligt och uttalat kvinnligt? Det kan väl finnas kvinnliga poliser och manliga sjuksköterskor i alla fall, eller? Min sexuella läggning, sexuella identitet och hur jag väljer att se ut, det är, och borde vara så för alla och envar, deras helt egna val. Varför skall detta val skrikas ut så att hela jävla världen kvävs av alla åsikter?

Fast egentligen är det inte själva “hönsdebatten” som stör mig. Nej, det är kollektivet bakom den, och deras självpåtagna rättighet att göra sin sexuella identitet till allas bekymmer. “Vad” de vill bli kallade, det kan de faktiskt inte påverka. För om jag vill kalla en person för “idiot”, tja då gör jag det, även om personen själv skriker ut till hela världen att han, eller hon, faktiskt har rättighet att få bli kallade för “kretin”! Valet av epitet gör “kallaren”, och inte “den kallade”! Så det så! Men det kan kanske också uppfattas som stötande av andra idioter, särskilt om de anser att personen hellre borde kallas “korkad”, fast mest bara för att han eller hon pratar fel dialekt!

Ja, lite så tycker jag i alla fall, och om jag fick bestämma så skulle det istället debatteras mer om lika lön för lika arbete, oavsett om det handlar om könsskillnader eller etniskt ursprung. Eller så kan vi lägga lite mer krut på att stävja det ökande ungdomsvåldet, eller våldet mot invandrare, eller vissa kvinnors våld mot män Det känns lite mer värt att tjafsa om, hellre än ett meningslöst ord, där det ofta verkar som att förespråkarna bara blivit för lata av allt SMS’ande och Twittrande, och inte längre orkar skriva “han eller hon”, utan hellre vill dra ihop det till ett bekvämt “hen”.

Nej fan, nu är det väl i alla fall dags att rumla ner i sängen och sova en skvätt. Jag tycker att jag har förtjänat en natts ordentlig vila, och det har förmodligen du också! Fast, bara en sak innan det är nanna-dags… och det är “HEN-DERNA PÅ TÄCKET!”

Må dina fienders skägg växa inåt…

…och hit räknas också skäggiga damer, idioter och dvärgar, som i sagorna är så könsneutrala att bara de själva kan se skillnad mellan dvärgflickor och dvärgpojkar!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3824

1 ping

  1. […] See original here:  Snö, kundvagnar och “höns”-debatt! » Tankegrytan […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: