Kasein, stavas k-o-n-s-p-i-r-a-t-i-o-n!

Kasein! Lägg det ordet på minnet. Det är din räddningsplanka. Något att skylla på. För jag antar att du gillar ost, precis som alla andra intelligenta människor gör. Ost är liksom inte bara ett hopkok av mjölkbaserade ämnen. Vid själva förostningen så sker det nämligen ett litet stycke magi i massan. Ett ämne som heter, kommer du ihåg nu då? KASEIN! bildas då. Det i sin tur får vår kropp att utsöndra en massa må-bra-hormon när vi äter osten. Dopamin! Kasein får hjärnan att insöndra dopamin i blodådrorna.

Dopamin kan man bli beroende av. Ganska snabbt! Så förutom att ost nästan är lika gott som bacon så gör det oss beroende samtidigt. Faktum är att forskare har rapporterat att effekten är att likställas med den av farliga droger som heroin och opium. Har man börjat med ost, och om man är en hyggligt vanlig människa… tja, då finns där alla ingredienser för ett livslångt ömsesidigt beroende/förhållande. Jag vill ha ost. Osten vill bli uppäten. Jag äter den. Osten är lycklig. Egentligen gränsar mitt beroende bara till att få göra ost lycklig, genom att göra den till viljes och helt enkelt äta upp den. Jag KAN sluta när jag vill!!!

Samma som här ovan får man väl anta gäller för bacon också. Kanske är Kasein ett baconliknande ämne som tillsätts i ost för att den skall gå bättre ihop med bacon. För kombon ost och bacon är en match made in heaven. Liksom.

.

Kasein

.

Jag är inte mycket för det där med konspirationsteorier där… eller… JOO DET ÄÄÄR JAG! Jävligt mycket dessutom. Ju. I stort sett kan man säga så här: Om någon, eller några, kan tjäna en helvetes mycket pengar på att det förhåller sig på ett visst sätt. Då kan man anta att det är så. FOLLOW THE TRAIL OF MONEY!!!

Ta medicinindustrin till exempel. Är det ens någon frisk människa, med sinnet i behåll, som tror att medicinindustrin arbetar för folks bästa?? Om de hade förmågan att göra folk friska med sina mediciner; skulle de göra det då? INTE EN CHANS! Ingen tjänar väl pengar på friska människor. INGEN. I själva idén om att vara företagare så är väl den centrala tanken att tjäna pengar, eller? Det är dock inte så där helt smart att tjäna så mycket som möjligt på varje säljtillfälle. Mycket bättre är det då istället att göra mediciner som folk mår hyfsat bra av, fast behöver ta resten av livet. SÅ tjänar man pengar. Livslånga beroenden. Kasein?

Vidare då. Tror ni att det är en slump att socker tillsätts i tamejfan vartenda jävla livsmedel som finns? INTE EN CHANS! Socker är en drog! Socker får belöningssystemets manövertavla  att se ut som ett jävla flipperspel, uppe i huvudet. Därför blir vi beroende av mat av flera anledningar än att bara klara livhanken. Det får oss dessutom att överäta. Och överäta livsmedel vi inte behöver. Det vore väl en sak om vi bara satte i oss en köttbit extra varje gång vi äter. Kruxet är att vi många gånger gör det, mellan chipspåsarna vi frossar i oss, och sedan gömmer under soffan. De tomma chipspåsarna alltså. För det är fanimej nästan det enda som kan förmå oss att sluta tugga. Att det är helt slut i påsen.

I princip så KAN det ju vara så att det finns tillsatt Kasein i samtliga ovanstående produkter, inklusive cigaretter, hallonbåtar och ostbågar (ost igen)!

Frågan är inte varför det ser ut som det gör. Det är enkelt att förklara. Pengar! MYCKET pengar! JÄTTEMYCKET PENGAR!!!

.

Den RIKTIGA frågan blir istället: –Vad gör vi åt saken?

.

Måste det till en revolution för att avsätta de ekonomiska intressena som skitar ner varenda bransch som sysslar med sådant människan behöver för att överleva?? Att fotbollen styrs av pengar och maffia… okay, jag hatar fotboll så jag kan leva med det. Faktum är att om ALL form av sport dog under natten så skulle jag inte sakna den för en enda sekund. Men mat?? När folk blandar skit i vår mat för att få oss att köpa sådana saker vi egentligen inte ens vill ha? Då då??

Själv är jag pacifist, men om någon annan skulle rensa upp i de där jävla träsken så skulle jag vara evigt tacksam. OCH, om någon nu skulle starta ett organiserat världskrig om detta, för att bringa jättarna ner på sina knän… glöm då inte bort SLV (Svenska LivsmedelsVerket) och Socialstyrelsen, som pajade vår hälsa, och gjorde oss feta/fetare, med sina tallriksmodeller och 6-8 skivor bröd om dagen. Där kunde ett par riktade kulkärvar ställa en hel del till rätta. Också bland deras s.k. expertpaneler med folk som i bästa fall bara sitter på dubbla stolar. I många fall har de säkert en hel klase stolar per skalle… eller per arsle!

Nåja, nog om detta. Jag ville mest bara påpeka det där med Kasein i ost.

.

Själv är jag inte alls beroende. JAG KAN SLUTA NÄR JAG VILL! Det är Kaseinet jag är ute efter.

.

Må era fienders skägg växa inåt.

.

.

Stefan, som fan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3988

Kommentera

%d bloggare gillar detta: