The stupid-count is getting higher

Jag vet inte om det är min toleransnivå som börjar tryta, eller om jag faktiskt ser fler korkade människor för varje år. Det kan väl inte bara vara jag som ser de här typerna i vår vardag? Jag ska ge några grafiska (målande) exempel på vad jag menar.

Jag sitter i bilen och är på väg in till storstaden nästgårds. På motorvägen flyter trafiken hyggligt jämnt och fint. Då motorvägen löper igenom staden finns en hel del avfarter som svänger av till höger. Jag har lagt märke till en bil i min inre backspegel. Den har stadigt närmat sig under några kilometer. Den färdas kanske 5 kilometer snabbare än vad jag gör. Pinsamt långsamt byter bilen fil, till den yttre, och börjar masa sig om mig. Plötsligt snävar han in framför mig, ganska nära. Instinktivt lättar jag på gaspedalen. Han sneddar in framför mig, blinkar plötsligt höger och svänger av, mitt framför mig. Om jag inte bromsat in lite så hade jag förmodligen kört på honom.

Ett annat exempel. Jag och frugan är nere på stan i staden bredvid vår. På väg mot entrédörrarna på en butik blir vi passerade av en kvinna som verkar ha otroligt bråttom. Hon stönar sig förbi, rycker upp butiksdörren och rusar in, samtidigt som hon släpper dörren så att vi nästan får den i ansiktet. Hon stannade inte, ursäktade sig inte ens med en blick. Inget “Oh, förlåt…”. Ingenting.

Vi står i kö på ICA i staden där vi bor. Plötsligt kommer en gammal gumma, säkert över hundra år, lite lutande åt sidan där hon tar sina nätta myrsteg. Långsamt sneddar hon in framför oss i kön. Helt ogenerat. Hennes uppenbara hälsa, eller brist på hälsa, såg mycket vacklande ut, precis som hon. I det läget är man ett jävla monster om man ber henne att ställa sig sist i kön. Sedan tar hon naturligtvis upp en handväska ur axelväskan. Ur handväskan plockar hon sedan upp en plånbok. Hon fiskar långsamt upp ett par sedlar och några mynt… sedan upplyser kassörskan henne om att hon också måste lägga upp sina varor på bandet. Varorna som hon har i cykelkorgen på sin rollator alltså. Efter detta betalar hon. Lägger växeln i plånboken. Lägger plånboken i handväskan. Lägger handväskan i axelväskan. Kommer på att hon glömde att ta en kasse. Kassörskan bjuder henne på den. Naturligtvis.

Andra exempel är regeringen. Miljöpartiets språkrör, Usa Ransom och Gurra Frigolit. Stupida försäljare som ringer i tid och otid. Och diverse annat upprörande trams.

Jag gav bort en iPad till min mamma när jag köpte en ny till mig själv. Alla vet ju att det ofta skall installeras en massa uppdateringar på en sådan. I alla fall i början. Därför slog hon i taket på sin surfmängd på sitt Telia Mobilsurf. Jag ringde och bad dem höja gränsen tillfälligt; bara för en månad. Erfarenhetsmässigt brukar det räcka. Morsan kom hit i går med en faktura till Telia på 228 spänn, när den egentligen skulle ha varit 99 kronor. Efter en evighet i telefonkö så visade det sig att försäljaren jag pratat med inte alls hade höjt surfmängden, utan istället gjort om abonnemanget till ett med högre surfmängd, och högre kostnad. VARFÖR, undrade jag. En mycket berättigad fråga i sammanhanget, tycker i alla fall jag. Då blev jag upplyst om att man tydligen inte kan göra så som jag begärt, utan att man i så fall får göra om abonnemanget och sedan ändra tillbaka själv via “Mina Sidor” på Telias hemsida. Sarkastiskt påpekade jag att det faktiskt handlar om en surfplatta med internetaccess så att det mycket riktigt hade gått att göra så som han sade… men samtidigt att min 74-åriga mor inte har en jävla susning om hur man göra sådant. Som tur var så var denna person, som jag nu talade med, mycket hjälpsam och ändrade tillbaka alltihopa igen.

Ju fler sådana här saker jag råkar ut för, hör talas om eller läser om så blir jag bara mer och mer irriterad. Kundservice är ofta väldigt bra, men när den utförs av kompletta puckon i 20-årsåldern, och som inte har en jävla susning om vad vi just talade om. Då blir det fel. Då slår min bullshittometer i botten!

Om man KAN göra en sak enkelt och bra. Varför måste man då göra det svårt och komplicerat? Jag tycker att jag frågar mig det oftare och oftare.

Ännu mer irriterande blir det när jag råkar ut för nån jävla dumskalle, som sedan försöker de vända på saken, så att det hela på något vis skulle vara mitt fel. Nej nej, den gubben går inte sörru.

“-Spelar inte ni in era samtal? Bra, gå då tillbaka och lyssna på vad vi egentligen kom överens om. Jag minns det nämligen!!! Det skulle vara önskvärt att NI också höll er till vad vi enats om!”

Klart är i alla fall att samhället håller på att skruva in sig i sig självt. Vettiga människor börjar bli en bristvara. Man kan väl i alla fall begära att folk som skall serva folk får någon form av utbildning för sitt uppdrag, oavsett om de är 50 eller 19!

Må era fienders skägg växa inåt!

Stefan, som fan!

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3990

Kommentera

%d bloggare gillar detta: