Happy fucking birthday. You just trashed away another year!

Fyller år

-Oh, fyller Stefan år i dag??

.

Så har jag då kommit till den där dagen igen. Dagen som markerar MIN födelse. 18 maj. Erikdagen! Vad har då hänt sedan sist jag fyllde? Egentligen har det hänt en jävla massa, fast jag har hamnat i den där gyllene åldern då ingenting är viktigt nog för att kommas ihåg… eller ja… minnet har kanske stängt ner verksamheten. Tyvärr är jag fortfarande så jävla korkad att jag glömmer bort att skriva upp viktiga saker. Ibland i alla fall. Härom dagen fick jag världens bästa idé för ett skoj inlägg här på bloggen. Idén var så bra att jag formligen gapskrattade. –Borde jag skriva ner det hela så att jag minns det? –Naaae, det där kommer jag ihåg!

I dag kom jag att tänka på det därna med blogginlägget. Alltså, nu ska vi se, 5 dagar efter att jag höll på att skratta mig harmynt över det tänkta blogginlägget så kom jag plötsligt ihåg att jag hade haft så där jävla roligt över idén… och att jag nu, alltså 5 dagar senare, inte har en jävla susning om vad det var jag tänkte. Det är så typiskt alltså.

På jobbet har jag en kollega som brukar säga att hon själv har blinkminne. Det har jag upptäckt att jag själv också har. Jag tänker en tanke. Bestämmer mig för något. Tänker att jag inte behöver skriva ner det. Tänker att jag borde komma ihåg det. >Blink<   TOMT!

Jag har varit på väg att skriva ett inlägg om dåligt minne… tusentals gånger. Och sedan blinkade jag förmodligen.

.

Lost

.

Jag läste lite om långa fettkedjor och dåligt minne. Tydligen finns det en massa bra fett i kokosolja. Därför tänkte jag själv testa om det har något genomslag på mitt eget minne. Det hela går ut på att ta en matsked kokosolja på morgonen och en på kvällen. That’s it!

Jag har ställt burken med kokosolja ovanpå dosetten med mina mediciner. Dessa kommer jag fortfarande ihåg. Därför kommer jag också ihåg kokosoljan. Jag har ätit kokosoljan i en vecka nu och räknar med att fortsätta under säkert tre fyra månader innan något resultat kan märkas. Om jag inte råkar blinka först alltså. Whatever comes first.

.

Radiomast

Radiomast

.

Jag tycker att det mjäkas på tok för mycket i det här landet. Det mjäkas i skolan och det mjäkas i fängelser. Okay, en modern kriminalvård utesluter dödsstraff, även om inte jag gör det. Det finns fortfarande några brott som borde rendera i dödsstraff, enligt mig. Pedofili är ett sådant självskrivet brott där lagens strängaste straff borde vara avrättning, i alla fall i de fall där bevisen är klara. Men, det finns andra tillfällen då undantag från vanlig lagstiftning borde kunna tillämpas och det är när det gäller brott mot rikets säkerhet.

Vi hade en radiomast, i Boråstrakten, som just har ramlat omkull med ett hejdlöst skrammel. Effekten av detta innebar bland annat allvarliga störningar för SOS-alarm. Nu är det väl inte helt klarlagt om masten föll av egen kraft eller om den utsattes för ett sabotage.

Jag är dåligt insatt i hur en radiomast är klassad, rent infrastrukturmässigt, men den borde vara klassat som ett militärt skyddsobjekt. Och i så fall borde militären ha vaktat masten, även i fredstid. Om ett militärt skyddsobjekt blir utsatt för ett sabotageförsök så borde militären använda verkningseld för att eliminera hotet, och, som med moderna vapen, använder man automateld; eller så skjuter man i grupper om tre skott och håller mitt i målet!

Det handlar om rikets säkerhet, och då ska vi väl förihelsike få vidta de åtgärder som behövs för att freda oss och för att avvärja hotet. För, vad blir nästa sak som sprängs i luften? Hur långt kommer det att gå? Hur mycket tål vi? Hur många skadade eller döda medborgare kan det få kosta innan någon sätter ner foten? Hur stor ekonomisk skada kan vi ta?

Vi har visat huggtänder tidigare då det handlat om hur terrorister skall behandlas och hur man lämpligast löser en gisslansituation. Efter det så verkar de skarpa tänderna bytts ut mot gummerade låtsaständer, som inte håller för användning. Det börjar kanske bli dags att sätta in de skarpa betarna igen, för hotet mot medborgarna verkar öka och Sverige är allvarligt hotat. Det här är inte alls något brandtal. Jag menar bara att vi måste hålla oss med resurser som står i paritet till nivån av möjligt hot mot vår säkerhet. När det börjar vältas radiomaster, då har vi i princip misslyckats med att skydda oss och landets inneboende befolkning!

Må era fienders skägg växa inåt!

.

Stefan, som fan!

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4010

Kommentera

%d bloggare gillar detta: