Raspberry Pi 3, Modell B

I dag bara måste jag få berätta att jag har köpt en ny pryl. Jag har köpt en ny mediaströmmande liten dator. Eller, det är egentligen bara en dator. En enkortsdator, som heter Raspberry Pi 3. Modellen heter B, men fråga mig inte varför, för det har jag inte en susning om. Det är i alla fall oerhört kompetent till det man normalt använder den till. I mitt fall har jag fått den uppinstallerad till en (Tack Christer Bergström för all ovärderlig hjälp) KODI, mediacenter. Den sitter installerad i mitt nätverk och sedan kopplad till TV’n och stereon. Från nätverket kan den sedan streama ljud eller bild, eller båda på samma gång. Det innebär att jag kan se filmer, serier, lyssna på musik, se konserter och så vidare. Sådant som jag har lagrat på lagringsmedia i mitt nätverk. Oerhört kraftfull liten pryl, den där Raspberryn. I systemet har jag döpt enheten efter min hustru. Det är hon väl värd?

.

IMG_6925

Så här liten är den under TV’n

.

.

IMG_6924

Visst är den väl gullig?

.

.

tn_64e40a7c112439709b09eaea3d7cb638

Och om man lyfter på skalet så hittar man det här gömt inuti.

.

Själva kortet, på bilden här ovanför, är obetydligt större än ett kreditkort, vilket gör den oerhört lätt att bygga in och gömma vart man vill. Eftersom att denna modell både har Bluetooth och trådlöst nätverk så behöver den inte ens synas. För att styra själva biddevitten så har jag ett trådlöst tangentbord.

.

Tangentbord

Logitech k400 wireless touch keyboard

.

Vad har då detta lilla kalas gått lös på, undrar man kanske nu? Jag kan berätta att det kostade ganska precis runt en tusenlapp. Jag tror att jag betalade typ 1042 spänn, och då var priset för en kasse också inräknat i det hela. Jag var dock tvungen att komplettera med en audiokabel, så att jag fick ut ljudet, inte bara till TV’n, till stereon. Den kabeln inhandlades för en billig penning på Radiohandlarn/Studio Sten.

Så, nu ska jag streama lite information i mitt nätverk. Jag önskar dig/er en alldeles särskilt underbar dag, för det är du/ni väl värd/värda? Skrattar

Må era fiendedrs skägg växa inåt!

/Stefan, som fan, och Raps Berry

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4033

Kommentera

%d bloggare gillar detta: