Sonen och jag föder varandras behov

Ibland är det bara så jävla skönt att plocka och städa, om man nu vill kalla det så. I alla fall när jag är ensam hemma. Då drar jag på musik, hyggligt högt, men inte överdrivet högt ändå, jag vill ju inte orsaka en vräkning… eller sprickor i husgrunden heller för den delen. I dag blev valet ett, som i alla fall låter som ett, arenaband. Thriving Ivory. Det är ganska stompig musik, trallvänligt och enkla repetativa refränger som är lätta att städmeditera till.

I dag har jag inte gått så långt som till dammsugning eller ens golvtorkning. Det vara bara några dagar sedan jag gjorde det sist. Förståru. I dag har jag däremot vattnat alla blommor. Sedan har jag tagit ett rum i taget och bara plockat saker. Ställt undan sånt som inte skall vara framme och ställt tillbaka alla andra saker på sina egna platser. Jag har fixat och donat och plockat alltså. Resultatet är fantastiskt, så klart. Och det har inte tagit mer än ett par timmar heller, och då har jag ändå inte stressat.

.

Stökigt

Jag bara avskyr när det är för stökigt.

.

Tänk vad man hinner när man ger sig fan på det. Mellan varven knappar jag lite bland mina musiklistor och så fyller jag på kaffe med jämna mellanrum. Som man gör när man städar. I alla fall om man städar som jag gör.

Jag gillar inte att s-t-ä-d-a. Jag hatar att ha s-t-ä-d-d-a-g-a-r. Jag tycker att man kan lägga sig vinn om att plocka typ hela tiden. Om jag går från ett rum till ett annat så tar jag oftast med mig något i händerna, i alla riktningar, så lång detta kan göras. Om man alltid gör så så behöver man aldrig s-t-ä-d-a. När det sedan behövs dammsugas och torkas golv så är golven redan fria från saker (glöm inte att vi har en kille på under två år här hemma och som alltid gör sitt allra yttersta för att hela tiden sprida saker i sin väg) och det tar då typ under 10 minuter att dammsuga. Golvtorkningen tar också väldigt lite tid, eftersom att ytorna redan är fria, typ.

Eftersom att vi i alla fall är tre typer av personer som trampar omkring här hemma så behövs det ändå plockas lite extra ibland. I dag passade jag på. Barnet är inte hemma. Frugan är på jobbet och jag hade en massa tid över. Det är då jag poppar musik och plockar saker. Långsamt, systematiskt och eftertänksamt. Det är då jag kan meditera och ge hjärnan tillfälle att strukturera och organisera sig. Jag hatar att s-t-ä-d-a, men jag älskar att hålla ordning.

Ibland när det är extra stökigt, då mår jag fysiskt illa. Då skulle jag vilja köra ut alla, så att jag får vara ensam i några timmar. Jag är effektiv i mitt långsamstädande läge, då jag myser till musik. Om jag inte skall jobba själv så kan jag gott bära med mig ett stort glas rött också under mina städeskapader. Det förhöjer bara stämningen utan att inverka menligt på själva resultatet.

.

städat

Ordning och reda. Så ska det vara!

.

Sedan, nästa gång jag kliver in här hemma, efter jobbet, så vet jag att lillkillen har “laddat om” hela lägenheten åt mig, så då är det bara att ställa in sig i rätt meditativt läge och långsamt börja bära saker i olika ritningar igen. Alla saker ska tillbaka till sin ursprungliga plats igen. Det är som om jag och sonen utkämpar ett utnötningskrig. Ett krig som ingen av oss kommer vinna, men som vi båda verkar vara totalt beroende av. Vi föder varandra. Typ. Symbios!

Nähepp, dags att knyta ihop resultatet nu då och sedan nöjt strosa omkring här hemma och bara njuta av resultatet.

.

Må era fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan, som plockar.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4040

1 kommentar

  1. Mitt städschema ser ut som en uppriven stickning, och slutar alltid med att jag hittar något trevligt, icke städbetingat, jag ”glömt” eller ”måste” göra – typ fika, läsa en bok, måla naglarna… 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: