«

»

jun
08

Hey, vem snodde sommaren??

Men vadfan, vem snodde sommaren?? Rakt under näsan på mig, bara borta. Så där, typ POFF bara. Som ett jävla magitrick. Ena dagen har vi så varmt att meteorologerna påstår att det är det varmaste vi haft för den perioden, någonsin. Dagen efter började det blåsa och temperaturen droppade tio grader på en timma. Fatta. En timma. EN. Timma. Båtar i Mälaren hade blåst omkull av stormen. En segelbåt fick masten knäckt. Då blåser det jävligt ordentligt vill jag lova. Vad det nu ska vara bra för? Your guess is as good as mine.

Efter den blåsdagen, då vi liksom blev grundligt blåsta på, och av, vädret, så har det varit ostadigt. Och kallt. De soliga dagarna har varit kalla. Och blåsiga. Man vaknar på morgonen och kollar ut. Upptäcker att det är ohyggligt soligt. Man klär sig efter det man sett. Går ut… och så fryser man fan arselet av sig. Om det inte lyckats blåsa bort först. Witchever comes first.

“-Nu fattas det väl bara att det börjar regna också.” Så sade jag i går… och i dag regnade det. Som ett brev på posten. Ordentligt. Det hade fan behövts två brevbärare för det kuvertet! Vädergudarna är så mogna. Jättemogna. De går liksom inte att skoja med dem. De har ingen humor. Det är som om de själva vaknade i morse och upptäckte att det regnade.

.

Midsommarväder

Midsommarväder

.

För bara något år sedan hade vi det kallare på midsommaraftonen än vi hade på julaftonen. Det känns lite som att det kan upprepas i år igen. Nåja, egentligen så skiter jag högaktligen i vädret. För vädret har alltid skitit högaktligen i mig! Därför ger jag igen nu, genom att titta åt andra hållet oavsett vad vädret hittar på. Jag är fan gammal nog att stanna inomhus om vädret blir för tråkigt och bråkigt.

.

Sova

Det finns alltid alternativ till att vara ute när det regnar

.

Snart är det dessutom semester. Förra året var jag ledig i åtta veckor. Det var inte fint väder förrän sista veckan. I sju (SJUUUUUU!!!) veckor var det regnigt och kallt. Det är just därför jag ignorerar vädergudarnas nycker nu. De har faktiskt lagt grunden för det här beteendet från min sida, alldeles själva. Sad but true! Jaja, vi får se hur sommaren utvecklar sig i år. Huvudsaken är att jag kommer att vara ledig. Det är det viktigaste. Jag har så många olästa böcker. Olästa tidningar. Ett par böcker som skall skrivas. En som skall skrivas om. Det-Okända-avsnitt skall redigeras bort reklamen och så skall det brännas ut på DVD… Det får gärna regna hela sommaren. Jag kommer inte att ha några som helst bekymmer med att sysselsätta mig. (räcker jättelång tunga mot vädergudarna) DESSUTOM är det SKÖNARE att bassängbada när det är kallt i luften. Blå läppar är läckert också!

Tids nog får vi alla se tillbaka på sommaren 2016. Det visar sig vad som egentligen hände. En sak är i alla fall säker. Jag samlar fotografier, knäppta vid gynnsamma tillfällen, för att dölja de regniga spåren efter sommaren. Och i värsta fall kommer jag att Photoshoppa bort regndropparna från bilderna. Jag har ingen stolthet. Regnandet måste motas i grind. Så är det bara.

Nähepp, nu är det allt dags att sova. Och drömma om varmare och soligare väder. Sussa så sött nu, allihopa.

Må era fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4051

Kommentera

%d bloggare gillar detta: