«

»

jul
30

Lite om semesterns vardag

Å så blev det dags att fira lillkillens 2-årsdag. Än så länge klarar vi oss ifrån att ställa till ett riktigt barnkalas. Alltså ett kalas med massor av ungar. När man fyller 2 år så har man inte hunnit få så ohyggligt många kompisar ännu… men nästa år är den friden säkert över.

Det händer så otroligt mycket mellan andra och tredje året. Jättemånga färdigheter hinner man utveckla på 365 dagar. Jag hoppas bara att man också avvecklar vissa färdigheter under samma period. Jag tänker på saker som när han lyckas köra upp pekfingret i näsan, på mig alltså, jättefort och jättelångt så att jag får näsblod… eller att han är världsmästare på att skalla mig. Och han har världens hårdaste lilla huvud. I kväll ville han inte lägga sig i sängen, utan kastade sig istället bakåt och träffade sitt bakhuvud rakt över munnen på mig. Jag är ganska säker på att han inte fick ont alls, för han sade ingenting… men jag kommer nog snart att se ut som Rocky, i slutet av första filmen. Fast vid närmare eftertanke så är det kanske inte så dum idé att börja träna defensiv boxning, ni vet då man kryper ihop och undviker slagen genom att hela tiden gunga bort huvudet från träffzonen. Som en uggla!

Och jag som tyckte att det BARA skulle vara gulligull när man är småbarnsförälder. Nåja, någon gång är han större, och när han börjar smyga hem sina flickvänner, då är det jag som kommer att storma in på hans rum med saft, kakor och gamla fotoalbum med bilder på honom där han var liten och sprang och viftade med snålleplåppen! Skrattar

Jag tror aldrig jag har träffat en liten unge som är så jäkla glad i att bada som han är. I går kväll var jag tvungen att fara iväg till affären. Medan jag var borta så badade min fru honom. När jag kom hem så sa jag till honom: “–Ska vi bada?” Varpå han svarade med ett rungande: “–JAAAA!” “–Men, sade min fru, han har ju JUST kommit ur badet??” Fast då var badkortet redan alltså kastat, så han hoppade glatt ner i badkaret med mig. Ja, vad gör man inte för att få ha rena ungar!

I morgon är det söndag, och i och med det så avslutar jag min första semestervecka. Tre veckor kvar! Hittills har det varit helt underbart att vara ledig. Det är egentligen ett jävla aber att man oftast bara har fyra veckor, en gång om året. Jag tycker att man borde få ha två sådana perioder. En på sommaren och en på vintern. Man har så jävla mycket att ta igen när ledigheten kommer, eller i alla fall har JAG det. Böcker att läsa, tidningsbuntar att beta av… filmer att se… böcker att sortera och lägga in i register… ja, ni fattar. De där fyra veckorna räcker inte till. Om jag skulle “få undan” allt som jag skulle VILJA hinna… då skulle jag nog behöva sjukskriva mig för utbrändhet efter semestern. Förmodligen så skulle jag behöva stryka bort en hel jävla massa kulprylar från min vill-hinna-med-lista, men jag är MAN, och då har man tydligen ingen verklighetsförankring… säger min mamma. Men vad fan, inte vill man behöva avstå en massa skojsiga saker att syssla med? Jag kan ju alltid dra ner på sömnkontot… eller sova EFTER semestern.

Det är HÄR jag ska passa på att göra lite reklam för en jävligt nyttig bok jag läst, och också har står två exemplar av i bokhyllan. Den heter “Svälj den fulaste grodan först”, och är en bok som handlar om olika, och enkla, metoder för time management. Klicka på titeln så kommer du till en sida där man kan beställa boken för futtiga 139 kronor. Jag har alltså två exemplar av den boken, för min tanke är att om EN sådan bok kan hjälpa mig att göra en massa saker på typ halva tiden så måste ju TVÅ!!! exemplar kunna speeda upp den processen mycket mer, eller tänker jag fel nu? Förmodligen tänker jag alldeles rätt. Jag är ju MAN, alltså är jag rationell och emotionellt befriad. Or so I have heard! Jag tänkte faktiskt öppna den boken jäkligt snart, typ innan semestern flytt sin kos. Vi får se vem som läser den först, ni eller jag!

Någon dag ska vi åka och kolla på den nedbrända skogen i dalarna. Det är väl tvåårsdagen av händelsen vilken dag som helst nu? Jag kommer ihåg att vi var inlagda på BB i Västerås, när stora rökmoln vältrade sig in över staden. Fruktansvärd händelse. Jag har hört att det ska vara en ganska spektakulär syn, fortfarande, två efter att branden rasade. Det ska bli jäkligt spännande att se, gissar jag i alla fall. Dags att sätta stora kamerans batteri på laddning, för jag gissar också att det är ett ganska sällsamt fototillfälle.

Jag tror att jag har slutat blöda nu, så det är väl dags att fundera på att sova lite. Sömn ska ju vara väldigt läkande, har jag hört i alla fall. Vi får väl se. Jag önskar er god fortsättning på det här fantastiska vädret i alla fall och jag hoppas att ni njuter i fulla drag av sommaren, och av det som ändå finns kvar av den. Passa på att sluta röka också, så att ni kan njuta lite extra av sommarens alla dofter. Jag slutade röka för åtta och ett halvt år sedan, och hittills har jag inte saknat ciggen en enda sekund. Och jag hade ändå rökt i tjugonio år innan jag fimpade för gott.

Njut och fröjdas nu allihopa.

Må era fienders skägg växa inåt!

/Stefan, som njuter av sommaren.

.

.

.

#JagÄrStefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4068

Kommentera

%d bloggare gillar detta: