Snart är semestern över…

Snart är det över, i alla fall för den här gången. Semestern tar slut i och med den här helgen, den som inleds i dag. Det har varit en bra semester. En mycket bra semester. Den har faktiskt känts riktigt lång, och stärkande. Mycket har hänt under de passerade fyra veckorna, men det har gått bra. Även det som sket sig… att teven pajade… att en USB-hårddisk störtdök mot golvet och vägrade starta igen. Jag tröstar mig med att vädret har varit hyggligt. Med lagom mycket regn och fint fördelat antal soldagar. Tre gånger hann vi, i alla fall jag, med att bada på det lokala utomhusbassängbadet. Första gången utan vattentät kamera. Sedan köpte vi en sådan. Sen hann vi med att ha den med vid det andra besöket där. Vid tredje besöket var det så jävla kallt att vi åkte hem igen efter typ fyrtio minuter. Det var kallt nog att det var besvärligt att pinka, tills jag hade duschat varmt ett tag.

Det fotograferas en hel del i den här familjen. Jag hade en hårddiskkrasch, med en massa data som förlorades. Dessbättre visade det sig, när röken lade sig, att det egentligen bara var filmer som försvann. All musik fanns kvar på en annan hårddisk. OCH… ALLA 47 551 sparade bilder OCKSÅ fanns sparade på två ställen till. Jag har en fascistoid vän som arbetar väldigt mycket med datorer. Han har bankat in i min skalle, under flera års tid, att om det är digitala saker som jag inte vill bli av med så skall det sparas på MINST två (2) ställen. I fallet med bilderna fanns de sparade på TRE (3) ställen! Dels på en serverhårddisk (som pajade) och på en USB-hårddisk (som dog vid landningen mot golvet) OCH på datorn. Om jag hade sparat materialet på bara två ställen så hade jag alltså varit ganska rökt! Så det är en pekpinne till er alla som läser detta: SPARA DET NI VILL HA KVAR! På FLERA (olika) ställen! Hårddiskar är normalt mekaniska saker. De går sönder med tiden. Det är faktiskt bara en tidsfråga! Jag lovar!

I övrigt har allt varit som det brukar vara när man är gift och har barn. Så fort man börjar med en sak så är det dags att avbryta det man håller på med och gå iväg och göra någonting annat. Jag har i alla fall hunnit peta in 950 böcker i ett registerprogram. De är katalogiserade och jag har lagt in uppgift, på alla böcker, om var de står placerade i lägenheten. I vilken hylla, i vilket rum och i vilken rad. Det kommer att spara mig mycken vånda och tid i fortsättningen. Nu är det bara ett rum kvar. En hylla med totalt tio (10) meter böcker. Ain’t life beautiful? Jaja, om man inte har att göra så skaffar man sig det.

I morgon ska semesterns, förhoppningsvis, sista bekymmer lösas. Vårt (jävla) akvarium verkar ha sprungit läck. Ett låneakvarium måste startas upp och det gamla skall tömmas på fisk och miljö. Ain’t life beautiful? Allt detta skall dokumenteras och skrivas om, fast på en helt annan blogg, nämligen på den eminenta AKVARISTBLOGGEN! Keep safe everyhopa! Stay dry!

Nu är det dags att tryna lite kudde.

Må era fienders skägg växa inåt!

/Stefan

#JagÄrStefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4073

Kommentera

%d bloggare gillar detta: