Kung för ett tag… och så är det jul igen…

Nu har jag varit kung för ett slag, igen. Ni vet, det där glappet mellan när lönen skramlar in på kontot och ögonblicket pengarna rasar ner i fordringsägarnas omättliga stålgap. Där emellan finns det ett litet glapp när ens ekonomi faktiskt kan anses vara riktigt hygglig. I kväll är jag därför kung. I morgon när jag vaknar så är jag en avsatt regent igen. Jagandes efter den där perfekta kronan. Igen.

Nu är det jul igen. Det har jag fanimej bestämt. Nu fattas bara ljusslingan på balkongräcket, men i övrigt så råder full jul i mitt hem. Förr har jag alltid hatat julen, i princip i hela mitt vuxna liv, men så har mina jular ofta präglats av olika former av skilsmässor, smärtsamma uppbrott, advokatkontakter, sjukdom och nära förestående dödsfall. Jag har tillbringat jular i sorg och ibland paralyserad och med alla känslor avstängda. Därför har julen blivit ett hatobjekt för mig.

Nu verkar de svåra prövningarnas julaftnar vara över sedan några år, så därför har jag bestämt mig för att vi fanimej skall gå “all in” i år. Det blir inget övermått av julklappar, men själva julfirandet har börjat. Dagen före första advent så var allt klart, utom ljusslingan på balkongen alltså. Det kommer att hända vilken dag som helst. Men förutom det så var allt annat klart dagen före första advent, och allt lysande lyste också! Granen var klädd och alla ljusstakar var igång. Det står en massa små tomtar utplacerade lite här och var, och mer skall de bli i takt med att mer och mer julpynt skall inhandlas. Kanske inte till den här julen, men jag kommer förhoppningsvis att få vara med fler gånger!

.

.

Jul

.

.

Julen närmar sig med stormsteg och den här gången skall jag jävlar vara beredd!

Må dina fienders skägg växa inåt!

#JagÄrStefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4085

Kommentera

%d bloggare gillar detta: