Snart är julen över oss – håll i pengarna för Guds skull

Min fruktansvärda förintelsesnuva har hållit mig i ett järngrepp, någon stans i närheten av nån mystisk snubbe med en lie i handen, i flera dagar nu. Trots detta har upprepade böner och långa samtal om förlåt, med avlidna släktingar, äntligen givit frukt. Pesten har drivits på flykten och jag känner mig aningen starkare i dag än i går… eller ja, lite mindre döende i alla fall. Det beror på hur man tolkar det och vilken inställning man har.

I morgon kan jag sannolikt vara med och bränna meningslösa summor pengar i julhandeln; precis som alla andra lurade dårar som säger att de bara vill bevara traditioner men egentligen bara bidrar till handlarnas oändliga rikedomar.

Som jämförelse kan nämnas att Musikhjälpen lyckades samla in närmare 50 000 000 (femtio miljoner) kronor. Samtidigt så har julhandeln i december i år hittills omsatt dryga 11 000 000 000 (elva MILJARDER) kronor. Julhandeln har alltså omsatt 220 gånger så mycket pengar. Hur äckligt är inte det, egentligen???

Apropå jultider så var jag med om en tragisk händelse i dag. Eller ja, händelsen´i sig var väl inte tragisk, bara olycklig. Det var sammanfattningen av hela förloppet som är tragisk.

Det hände sig så som följande…

Vi tog en liten promenad till en matvaruaffär här i samhället. När vi vandrade hemåt och sedan kom gåendes här utanför huset, så hörde vi ett gällt snabbt pipande ljud som kom från ett obestämt håll. Vi gick snabbt upp för trappen för att komma hem med barn och matvaror och liknande. Jag skyndade mig snabbt ner för trappen igen och gick sökande uppåt i trappuppgången bredvid. Plötsligt stannade jag utanför en lägenhetsdörr och lyssnade. Jodå, det pep så in i helvete där inne och hade gjort så i flera minuter, och då räknar jag ändå bara tiden som jag själv hört pipandet.

Jag ringde på dörren och en starkt stressad kvinna öppnade och släppte in mig. Jag frågade om det var hennes brandvarnare som larmade och hon höll upp den i handen framför mig. Hon hade ryckt ner den från taket i hallen… men det var inte den som larmade… Oljudet kom från köket och jag öppnade de skåpluckor där larmet verkade komma ifrån. Där låg det en brandvarnare av lite äldre modell och den pep så in i helvete. Batteriluckan satt lite illa till så jag bad kvinnan om en matkniv. Med hjälp av den fick jag upp batteriluckan och kunde sedan slå ur batteriet. TYYYYYYYYYSSSSSSTNADEEEEEN EEEEEKADEEEEE…

Innan jag lämnade kvinnan så berättade hon att den hade börjat pipa helt plötsligt och att hon i desperation t.o.m. ringt Securitas, men de hade bara sagt att de tyvärr inte kunde hjälpa henne… Jag frågade henne om ingen av grannarna hade ringt på och undrat om det brann eller så, men hon skakade sorgset på huvudet och sade att nej, det hade inte kommit någon till undsättning innan jag ringde på. I samma veva så pep brandvarnaren till ett kort pip, den hon hade i handen alltså… Jag berättade för henne att hon måste säga till fastighetsskötaren om att genast byta batteriet i den hon höll i handen… och be dem sätta upp den i taket igen. När jag gick så vinkade hon åt mig och ropade God Jul…

Vi hörde alltså hennes brandvarnare från cirka 50 meter utanför huset… men hennes grannar brydde sig alltså inte om att kolla om någon behövde hjälp…

Julefriden får tydligen inte bli störd hur som helst!

I kväll somnar i alla fall jag, och min familj, med gott samvete!

.

Må era fienders skägg växa inåt!

.

#JagÄrStefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4101

Kommentera

%d bloggare gillar detta: