Måndagsgnäll!

Så har då större delen av våren passerat, och fortfarande är det kallt så in i helvete! Kalendern skvallrade om att det minsann var den 8 maj när jag vaknade i morse. Trots detta somriga namn, maj, så visade termometern på 2 stycken eländiga minusgrader när jag klev upp, klockan 5 minuter över 5. Någonting är så jävla fel med läderveken. Det är kallt som fan. Det blåser rena höststormarna ute. Kanske är det en helt normal variation i vädret och årstidsväxlingarna, men om man köper det argumentet så fråntar man sig själv lite av rätten att gnälla och sånt går inte för sig. Om man inte gnäller så kan ju folk lätt få för sig att man är nöjd med tillvaron, och det går inte heller för sig. Alltid är det något. Fel regering. Fel statsminister, För hög skatt… vädret!.. och så vidare.

.

Jag läste en så oerhört märklig rubrik i Expressens nätupplaga i dag. Man skriver om en facklig strid där SEKO lagt strejkvarsel för en massa SJ-arbetare, och så långt – så väl. Det som var så jävla lustigt var rubriken, “Nya strejkhot mot SJ – tågen kan stanna i maj”. Jag vet inte riktigt hur detta kan uppfattas som ett problem att ens skriva om, för SJ’s jävla tåg rullar som bekant inte på vintrarna, på grund av snö och is. På vårarna kan isbildning fortfarande vara ett bekymmer, tydligen. På hösten ligger det hala löv på spåren… och nu då… strejk på försommaren. Jaja, då finns det alltså INGA bättre perioder för det där bolaget att kunna garantera transport av människor och gods… för under högsomrarna så riskerar man ju så kallade solkurvor. En grävmaskinist sade en gång att “En god grävmaskinist har alltid en god ursäkt”, men det verkar gälla inom tågbranschen också!!! Det är ju ganska uppenbart att SJ betyder Satans Järnvägar!

.

Jag läser också att Gekås i Ullared säljer en blomkruka för styva 50 spänn. Genom att kombinera denna kruka med ett annat fat så ser den på pricken ut som en designkruka som kostar 916 spänn på Svenskt Tenn. Man kan alltså göra en tripp till lågprismeckat och sedan se ut att vara exklusivaste grönfingrade dåren i kvarteret, fast för en spottstyver alltså. Priset skiljer alltså å det grövsta men en sak förenar krukorna. DE ÄR SKITFULA!!!

.

FulKruka

Skitfula krukor

..

Jag läste också att Dolly Parton varit otrogen en gång under sitt liv. Resultatet blev att hon mådde jättedåligt. Hon satt, uppger hon i intervjuer, och stirrade på sin pistol. Höll den i handen… men blev avbruten av sin hund, som kom tassande. Jag fattar inte. Jag är helt chockad! Här har jag levt större delen av mitt liv… och varit övertygad om att Dolly var gjord av plast. Men hon lever alltså, tydligen. Who knew??

.

Pernilla Wahlgren uttrycker ilska över Jennifer Lopez vilda dejtingliv. Wahlgren tycker att Lopez är pinsam som dejtar nya killar, hela tiden, och släpar med dem på olika premiärer – hela tiden. Fast, det som JAG tycker är pinsamt är när en svensk, 49-årig, före-detta-allting får luft i Expressen. Hur pinsamt är inte det??? Jag har inga uppgifter på det, men jag TROR att Miss Jennifer Lopez inte har en blekaste susning om vem Pernilla Wahlgren är, eller “vem” Pernilla var! Jag gissar dessutom att Miss Lopez lätt skulle kunna bygga världens största toalett, bara för att visa hur mycket hon skiter i vad Pernilla tycker. Så tror jag i alla fall.

.

Nähepp. Måndagen håller på att glida mig ur händerna, så det är lika bra att hasta vidare, så att jag garanterat hinner undan.

.

Må era fienders skägg växa inåt!

.

Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4117

Kommentera

%d bloggare gillar detta: