Semester och sånt…

Så är det semester. Äntligen. Vi har fått varmt väder också. Äntligen. Det var ju en jävligt tafflig inledning på den här sommaren, 2017, men till sist så verkar det som att det har bestämt sig för att inte regna och blåsa varenda dag. Äntligen.

Jag har nyss inlett min tredje semestervecka. När den är över så återstår ändå en hel vecka till. Fast, vid fyllda 52 år och med ett helt underbart arbete så har jag ingen snart-är-semestern-slut-ångest. Det var länge sedan som känslorna svallade på det viset.

Hur har det sett ut hittills då? Tja, första veckan sov jag till klockan 10 varenda dag nästan… och det har jag nästan aldrig upplevt sedan jag lämnade puberteten. Sedan började jag komma ifatt mig själv lite mer och då infann sig en bättre sömncykel av sig självt.

En kul sak som har hänt… Jag och frugan har stått som samordnare och planerare av en 50-årsfest för min lillasyster. Herre Gud, särringen blev 50!!! Jag hade skapat en hemlig facebookgrupp och där inne skedde sedan det mesta av all planering. Då hon, syrran alltså, sagt att hennes soffa behövde bytas ut så bestämde vi att vi skulle starta en insamling till ett presentkort på IKEA. På festdagen överlämnades därför ett sådant på ihopsamlade slantar. Tro mig, det kommer räcka till en ordentlig pjäs bland IKEAS sortiment.

Syrran firade en fredag och hon trodde att det var bra med det. Dagen efter så trodde hon att hon skulle gå ut och äta en bit mat tillsammans med en kusin, men då körde vi runt dem lite på byn och parkerade till sist vid ett motionscenter. Hon trodde att hon skulle få springa, eller nåt… men egentligen hade vi hyrt en festlokal och inhyst ett tjugofemtal av hennes närmaste vänner. Det var förresten där hon fick presentkortet också. På det hela taget så tror jag att hon var ordentligt nöjd. Vi partade där till midnatt och sedan var hon på efterfest och skramlade in i sin lya någon gång efter 4 på morgonen, bra i hatten. Det blev ordentligt minnesvärt i alla fall.

Dagen i dag har tillbringats på Kungsbyns djurpark, utanför Västerås. Ett ganska lagom nöje på ett ganska lagom avstånd. Innan semestern är slut så ska vi faktiskt också hinna med att flyga luftballong. DET ska bli ett sällsamt nöje. Jag måste bara hinna med att tömma nallen på bilder, så att jag kan fota så mycket som möjligt. Det är ju inte varje dag som man sysslar med sånt, ballongflygning menar jag. Vi får se vad som finns att skriva om upplevelsen när den väl är utförd. Fast med lite otur så kanske det här blir mitt sista inlägg på bloggen… Man vet ju faktiskt aldrig.

I övrigt så mår jag finfint och har min hälsa i behåll, vad jag vet i alla fall. Jag ägnar mig åt stora vegetariska matintag, ni vet, bacon, kött och smör och sånt, och så läser jag faktiskt lite då och då. Den här semestern har jag också hunnit med att göra lite korsordslösning. Bara en sån sak!

Jag känner att jag kommer att gå stärkt ut ur den här ledigheten. Faktiskt så funderar jag på att kanske ta ett par extra veckor under hösten. Vi får se. Vi får se.

Jag önskar, och hoppas, att din ledighet också varit fantastisk för dig och att du mår ditt bästa igen när arbetet åter nalkas, ångest eller inte.

Må så gott i sommaren, var än du är!

Må dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4127

Kommentera

%d bloggare gillar detta: