Tvättandets vedermödor… bland annat.

Jag går på jakt efter kläder. Med en treåring i hushållet så kan man hitta klädesplagg… tja… vart som helst. Faktiskt. Strumpor i örngottet, till exempel. Eller en tröja omsorgsfullt vikt och instoppad i ett DVD-fodral…

Med en sån där plockare ni vet… en sån som man har för att plocka upp saker från golvet utan att behöva böja sig ner… så smyger jag tyst fram i lägenheten; på jakt efter tre saker basicly. Kläder som bör tvättas, disk som bör steriliseras och så leksaker. Man brukar skoja om att “livet är som en långsam dans på lego”. Jag tycker inte att det är skoj. Alls. Faktiskt. Det gör så jävla ont att gå på muggen mitt i natten och råka trampa på en, med flit, kvarlämnad legobit… i sovrummet. På MIN sida av sängen.

När sedan diskmaskinen triumferande kan sättas igång och tvättmaskinen börjar sin hummande behandling av tyg… när leksakerna är uppspårade, nerjagade och inlagda i rätt rum. DÅ kan jag slappna av och ta en efterlängtad kopp kallt kaffe… sedan är det dags att ta en dagstidning och gå på muggen. På vägen dit trampar jag på en väl gömd liten leksaksbil och hittar sonens kalsonger under tidningen… yeey!

På morgonen när jag väcker sonen, inför dagis, så strålar han lyckligt och säger:

–Jag älkar dig pappa… mest i hela vääärlden! Lycka!

Sedan börjar jag om från början igen.

Må dina fienders skägg växa inåt.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4144

Kommentera

%d bloggare gillar detta: