Sommartid–Vintertid

Jag vet inte vad du anser om bruket av sommartid respektive vintertid. Jag tycker att det på ett vis kan kännas helt överdramatiserat eftersom att effekterna av tidsförskjutningen försvinner så snabbt. Bara efter några dagar så ser man ändå liksom ingen ljusskillnad…

Jag har ägnat det här en hel del eftertanke. Faktiskt. Jo, det är sant. Jag HAR faktiskt funderat. Vad du än tror. Jag har faktiskt kommit upp med ett argument för varför vi skall behålla sommartid och vintertid.

Om 6 dagar ska vi ställa om klockan, framåt, en timma, till så kallad sommartid. Fattar du?? Om 6 dagar är det sommar!! Det är väl helt fantastiskt ändå att vi faktiskt ändå har ett datum för när vi ska anse att våren/sommaren startar och när sedan sommaren slutar. Det blir liksom som en reminder över när det är dags att “öppna” sommarsinnet och när det sedan är dags att “gå i ide” igen. På så vis har man tid för de mentala förberedelserna och slipper bli så jävla överrumplad varenda gång!

Så, trots allt tycker jag alltså att det är en bra pryl, det här med att ställa om klockorna två gånger om året! Om inte annat så hindrar det mig att oavsiktligt ta ut min sommarsemester på vintern!

Må dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4153

Kommentera

%d bloggare gillar detta: