Om valet 2018

Jag bor i en demokrati. Åtminståne har jag alltid trott och ansett att jag gör det, men jag sviktar. Sverige Sverige fosterland… vad händer med dig och de dina??

.

Den gånga valrörelsen har verkligen ställt folks fula nunor i ljusan dager. “Om du röstar på SD så vill jag fan inte vara din vän längre”, och liknande uttalanden har satt sin prägel på valrörelsen. Och jag fattar det inte. Inte alls. I en demokrati är det meningen att ALLA skall få komma till tals, eller ja… kommunisterna kan vi lämna utanför, för de är ju faktiskt för kommunism, vilket inte är samma sak som demokrati. Believe it or not. En annan sida av det hela är att vi har valhemlighet i demokratin. Oavsett vad jag röstar på så ska du skita i det. Det är MIN ensak, inte din!

“SD har så många lik i garderoben”, har det hetat… som om de vore ensamma om detta. Jaja, jag tycker fortfarande att även SD har rätt att komma till tals. Det är faktiskt själva poängen i en demokratisk församling. Om man inte gillar det som andra säger så kan man ta en rökpaus, sluta lyssna… eller varför inte göra precis som man gör när det bryts för reklam i filmen man sitter och glor på. Gå och pissa!!!

I mitt facebookflöde tyckte jag att de politiska inläggen blev så jävla ensidiga att jag postade upp lite länkar som belyste kommunisternas mörka historia… Svenska Bondeförbundets (Centerns) tydliga rasism i sina fornstora dagar… Sossarnas och gamla Moderaternas kucklande som ledde till 63 000 tvångssteriliseringar i det här landet… fram till 1976… Vi har det gamla Rasbiologiska Institutet osv osv osv osv… Jag ville liksom bara kasta in allt detta i soppan för balansens skull. De “hederliga” partierna kan liksom inte städa bort sina gamla synder bara genom att inte längre låtsas om dem. Det fungerar inte så. För i så fall skall samma regler och glömsketrick gälla för alla.

Jag är INTE någon SD’are. Jag sympatiserar INTE med deras åsikter… eller jo, en del av dem. Precis som jag också kan hålla med de andra partierna i vissa isolerade frågor… Alla har någonting bra, men inget parti har ALLA svaren!

.

Men… det är tydligen inte bra att tycka att “demokrati” innebär att ALLA får komma till tals!

.

Under valnatten fick en gammal vän (nu f.d. vän) för sig att jag var en sann SD’are; antagligen bara för att jag försökte polarisera debatten en aning i mitt facebookflöde. På fyllan, jättemodig, ringde han därför två samtal till mig. Fem i två på natten och ännu en gång klockan två, alltså samma natt. Som tur var så hade jag stängt av ljudet på telefonen. Jag såg notiser på telefonen på morgonen om att jag hade två meddelanden på mitt mobilsvar. Så jag lyssnade av dem…

Han hade ringt in två meddelanden som i stort handlade om att han hatade mig, att jag var en jävla kapitalistjävel och ett jävla Nassesvin. Han fortsatte med att säga att jag kunde kasta bort hans telefonnummer, att jag var falsk och skulle dra åt helvete och att han minsann skulle slå in skallen på mig om han träffade mig igen… Det andra meddelandet gick i samma anda, och jag tror att han ringde det andra samtalet mest för att understryka att han menade vartenda ord i det första meddelandet; ifall han glömt att säga alla saker under första samtalet eller så.

Maybe it’s besides the point… men… Personen som ringde är blodröd kommunist och påstår sig vara pacifist. En pacifistisk kommunist ringde alltså två samtal till mig på natten för att tala om att han minsann skulle slå in skallen på mig… jag tycker att det rimmar ganska illa. Jag blev alltså mordhotad av en pacifist för något jag inte gjort mig skyldig till!!?! Vad fan i helvete ät det för jävla fel i huvudet på vissa människor!!?!

.

Jag har naturligtvis hjälpt till att avsluta alla trådar mellan honom och mig, för en person som kan ta sig rättigheten att ringa mig mitt i natten och mordhota mig är inte någon jag vill ha i min närhet, eller i närheten av min familj!

.

Jag är arbetare i hjärta i själ. Jag förtjänar att bemötas med respekt; precis som alla andra. Jag röstade inte SD… MEN jag skulle ALDRIG komma på den rent befängda idén att hota någon som röstat så, dels för att jag respekterar allas åsikter, även när jag inte håller med om dem, men också för att jag faktiskt skiter i vad andra röstar på. Om du är min vän så bryr jag mig inte om vad du röstat på. Det är DIN ensak. Du kan vara SD’are, Liberal, Sosse, Kommunist eller vad i helvete du vill. Jag står över sånt. Mina “gamla” vänner har jag känt sedan jag gick i skolan. Politik var inte uppfunnet när vi började umgås. Därför har det aldrig varit viktigt.

Så må era fienders jävla skägg växa inåt!

/Stefan som fan!

#kränktsåinihelvete

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=4187

Kommentera

%d bloggare gillar detta: