Onsdagsshoppingen

Jodå, nog blev det shoppingresa i alla fall. Vädret höll i sig och vi drog iväg mot Västerås, allihopa. Men när vi frågade unggrabbarna vilka affärer som hägrade så tyckte min grabb att Hobbex var ett coolt ställe. Kusinpappan sade då att den inte finns i Västerås och att närmaste stället var i Eskilstuna (eller Älsklingstuna, som jag brukar kalla det). Sagt och gjort, vi styrde om mot Älsklingstuna istället. Vädret var fullkomligt strålande och vi hade all tid i världen. Väl framme så berättade kusinpappan att när han och hans grabb sist var i Älsklingstuna så tillbringade de över en timma till att leta efter bilen, när de skulle åka hem. Till sist kom de på att de letade i fel parkeringshus. Sedan de hittat rätt byggnad så gick det mycket enklare.

 

Vi åkte mot Älsklingstuna istället

Vi åkte mot Älsklingstuna istället

 

När vi parkerat, och försäkrat oss om att vi skulle komma ihåg vilken byggnad vi valt, så ägnade vi ett par timmar till att långsamt strosa runt i olika affärer. Det är en charmig stad dessutom. Vi hittade en uteservering och inmundigade därefter glass och kaffe. Grabben handlade en del prylar som han ville ha och jag hittade ett schysst handsfree (bluetooth) till mig. Man måste ju modernisera sig litegrann ibland. Till sist var vi nöjda och bestämde oss för att dra till Västerås för att käka lite mat.

 

Handsfree Bluetooth

Min nya gulliga pryl

 

Väl komna till Västerås bestämde vi oss för att MAX har mycket godare hamburgare än någon annan, så vi styrde mot Erikslund. Efter en timma på Media Markt, där vi höll på att kolla ögonen ur oss på alla balla prylar, så hamnade vi till sist på ett överraskningarnas hamburgerställe, MAX. Jag upptäckte, bara två steg in, att de faktiskt serverade Low Carb-varianter på sin meny. Jag tog en sådan + en bönsallad, för att fylla ut litegrann. Man blir ju lite extra hungrig av allt shoppande, trots allt. Medan vi satt där i godan ro och åt maten så uppmärksammade vi att färgen på himlen började mörkna över Hallstahammar. Vi åkte hemåt igen och kusinpappan skulle släppa av mig och grabben hemmavid. Halvvägs mellan Västerås och Hallstahammar var det som att vi åkte in i en vägg av vatten. Det formligen sköljde ner. Jag kom på att grabben behövde prylar till sin moped, så jag föreslog att vi skulle stanna vid ett ställe som heter Waldens Motor för att undersöka ifall de kunde hjälpa till med att avhjälpa bristen på delar. Men nej… det enda vi lyckades med var att bli jävligt blöta. Vi blev avsläppta hemma till sist och fick promenera en kort bit i hällregnet innan vi till sist var under riktigt tak. Resten av kvällen HÄLLDE det ner vatten och det åskade och dundrade.

Nu på morgonen (torsdag) vaknade vi till det otäcka ljudet av piskande regn mot fönstren. Nu ska vi käka lite och sedan ska vi dra iväg till en polare som just ringde och sade att jag borde komma och besiktiga mina trummor i hans källare. Det har tryckt upp vatten i källaren på grund av regnet. Jaja, jag tar med kameran, så får ni väl se själva hur kul det verkar.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=427

2 kommentarer

  • Sandra on 9 juli, 2009 at 12:21
  • Svara

  Max har supergod mat faktiskt, jag brukar ta fiskburgare och ungarna tar varsitt maxmål Sevanna alltid med kycklingbitar och Susanna med hamburgare, vad Rickard tar ska jag inte ta upp, det skulle fylla sidan*s*

  Det spöregnar här också kan jag tala om, vi var ute med Tini för en stund sen och höll på att regna bort…

  Hoppas trummorna är i bra skick!

  Kram Märta

  • stefanblixt on 9 juli, 2009 at 03:51
  • Svara

  Nackdelen med snabbmatsställena är ett det blir ganska dyrt, tyvärr.

  Trummorna mår bra, andra saker hade dock blivit skadade. De står ju i Halkans källare. Nu har vi pulat och burit saker halva dagen.

  /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: