Dagen efter – Kollar tidningarna

Så sitter jag här igen; som vanligt med en balja kaffe som långsamt kallnar vid min sida. Jag funderar lite över att Midsommarfirandet inte längre känns som det brukade. Men det är inte så konstigt kanske. Jag har egentligen aldrig varit särskilt traditionsbunden. Dock saknar jag att ha min son här när det firas högtider. Men av avståndsskäl, skolgång och ekonomiska principer blir det inte så ofta som jag skulle vilja. Vädret lämnar också en hel del att önska. Det är inte lika fränt att fira när det känns som att syndafloden är i nära antågande. Midsommar markerar liksom mitten på den gångna sommaren; och hittills har det ju nästan regnat varenda dag. Nu vänder det dessutom och blir mörkare igen för var dag… Men det är inte allt. På något vis känns det lite tomt också. De flesta av alla de gamla vännerna verkar ha skingrats för vinden och hamnat slumpvis i landet. Men det är väl så det ska vara antar jag. Take the visdom and take it further… De gamla vännerna ersätts med tiden med nya, men det blir ju aldrig samma sak. Det kan alltid bli både bättre och sämre, men det blir aldrig lika igen.

 

Syndaflod 

Syndafloden är i nära antågande

 

Så är det då dags att slå upp dasstidningarna och undersöka nyhetstorkan i våtvädret. I Japan har de kommit på en försäljningssuccé. Man låter vattenmeloner växa i lådor av härdat glas. Det blir helt fyrkantiga meloner i slutändan och storleken skall vara avpassat för kylskåp, så att de passar bättre. Tyvärr blir de avsevärt mycket dyrare, men om man är nerskiten med stålar kan det ju bli en ny trend bland jetsettarna. Kanske man kan få läsa att de, vid sidan av att spruta champagne på varandra, även kastar fyrkantiga meloner på varandra. Det skulle kunna bli en hit vilken dag som helst. Vem vet egentligen hur långt man kan dra en sådan här idé. Det kan ju bli hur jäkla tokigt som helst. Vart går gränsen… egentligen?

 

 Fyrkanter

Vart går gränsen… egentligen?

 

Så skall midsommarfirandet göras speciellt i Aftonbladets dasspappersupplaga. De har en sektion där olika kändisar kommer till tals om vad de gör under denna högtid… speciellt vad de sjunger när de krökar? Undrar om folk på allvar är intresserade av att veta vad Ingvar Oldsberg sjunger när han dricker sprit? Är det för att man skall kunna säga att man har sjungit snapsvisor till spriten… precis som Carl Jan Granqvist? Eller att man skrålat hela natten, precis som Peter Magnusson? Nej, när jag sätter glaset till läpparna då handlar det om vad JAG vill skrika ut i natten under mitt eget fyllerus. Det är en sak mellan mig och mina grannar. Vad andra gör, tja det kommer man i alla fall inte ihåg när man vaknar. Om grannarna också hade vett att kröka ordentligt så skulle ingen komma ihåg något dagen efter. Det man inte minns har ju, som bekant, inte hänt. Det är heller inte otänkbart att man tillbringat en natt eller två under bar himmel, fast det var ju innan klimatet förändrades till den tunga regnmatta som nu pryder våra skyar under midsommarfirandet. Det enda positiva det eventuellt för med sig är väl på sin höjd att man sover ruset av sig inomhus.

 

SovaIBusken 

Nutida klimat förhindrar busksömn

 

Man kan också läsa skrämmande siffror om Socialdemokraternas vikande väljarstöd… och just när jag satt och reste ragg över detta så uppenbarade det sig en hemsk tanke i det hela. Kanske fröken Sahlin är Moderat egentligen? Så kan det faktiskt vara! Under kristider har det blivit sagt att det största, och kanske bästa, offer en person kan göra är att offra sin egen plats. Socialdemokraterna dalar i varenda undersökning, kanske på grund att ingen frivilligt vill maka på sig. Till en början gick det bra, när alliansregeringen satte foten i klaveret i de flesta frågorna… men sedan verkar Sossarna ha adopterat det förfarandet. Man läser om skandal efter skandal. Är det inte en repris på någon Tobleroneaffär så är det fröken Lundby Wedin som drar spärrelden på sig. Ett sådant huvudlöst agerande har jag aldrig tidigare sett från detta parti. De verkar strunta totalt i sina väljare och ser mest ut att ha hamnat i lekskolan igen, ivrigt ignorerat av fröken Sahlin som bara ser glad ut… varför? Är hon egentligen en säker garant för att alliansregeringen skall sitta kvar, även efter nästa val? Hela prylen får mig faktiskt att undra, för Reinfeldt ser bara gladare och gladare ut över Socialdemokraternas fantastiska massakrerande av sina egna väljares stöd. Den Socialdemokratiska foten måste vara ständigt gipsad, så ofta som den verkar hamna i klaveret; eller så är Sahlin helt enkelt Moderat!

 

 FotenIKlaveret

Den socialdemokratiska foten i klaveret

 

Bra karl reder sig själv, brukar det ju heta. Nu har det bevisats ännu en gång. En 71-årig man utanför Sundsvall har haft en liten holmgång med sin motorsåg. Upprinnelsen till historien började för cirka två år sedan då 71-åringens TV började krångla. Han fick sämre och sämre bild på den. Till sist hade han ingen bild alls. Servicekillar från Canal Digital förklarade att han inte längre hade ”fri sikt” för sin parabol. Det var en dunge björkträd som vuxit upp en bit därifrån och sålunda hamnat i vägen, i och med sitt infernaliska växande. 71-åringen, som visste att grannen, som var trädägaren, inte frivilligt skulle gå med på att avverka sina träd, visste på råd i alla fall. Han repade helt sonika liv i sin gamla motorsåg och röjde bort 35 träd i en korridor och fick på så sätt fritt tillträde till den inpejlade satteliten igen. Bonden som ägde träden har nu stämt 71-åringen till att betala 3 400 kronor i skadestånd, vilket den rådiga 71-åringen gärna gör. Han har numer en perfekt bild på sin TV igen! Jaja, det är tur att det hela avlöpte så smidigt som det ändå gjorde. Tjuriga norrlänningar är inte kända för sitt milda sinne vad gäller överträdelser mot sin rätt till sin egen mark och allt som där växer. Man har ju sett en del talande exempel på detta i t.ex Granfejden på TV… men det programmet borde ju 71-åringen kunna se nu, och kanske han tänker sig för lite innan han tankar upp motorsågen igen.

 

FörbannadeTV 

TV-trubbel i vegetationen

 

Jag hoppas att du hann med att leta efter sju sorters blommor att lägga under huvudkudden till nattsömnen. Men jag tvekar om det har någon funktion. Är man bara tillräckligt packad så kommer man att drömma en del feberaktiga drömmar, oavsett man vill eller inte. Den man eventuellt drömmer om i det tillståndet kommer man i alla fall inte att minnas, hur man än försöker återkalla minnet. Har man hällt lösningsmedel i burken så kommer hjärnan att sortera bort sådant som ändå bara kan skada en. Det är nog meningen att vi bara ska ångra sådant som polarna PÅSTÅR har inträffat och sådant de SÄGER att man gjort! *s* Ibland finns det ju ingen ände på vilka eländigheter man kan hitta på medan man är tankad!

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=44

6 pingar

  1. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

  2. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

  3. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

  4. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

  5. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

  6. […] lästa inlägg Dagen efter – Kollar tidningarnaJa… tisdag då!Inga bilder, V-75, Apoliva och FacebookLego-Jesus & Vart är kyrkan […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: