«

»

jul
16

Klottrare och cykeltjyvar

Det är med lite fasa som man ser olika grupperingar i samhället bli värre och värre. Man ser grupperingar av grannsamverkan som ibland blir rena lynchmobben… pensionärer som slår ner folk med käppar… ungdomar som attackerar varandra på de mest fantastiska sätt osv… men aldrig hade jag väl tänkt på gruppen “klottrare” som någon våldsam sammanslutning av folk. Normalt brukar ju klottrare vara en väldigt blyg samling människor som bara rör sig utomhus när solen lyser i Australien; snudd på att de blir blekt brända i nacken av allt månljus de utsätts för. Kanske därifrån man fått idén att snurra kepan så att skärmen skyddar det känsliga nackskinnet. De måste i alla fall ha ett väldigt ordentligt utvecklat mörkerseende, därför att så fort de blir upptäckta så springer de som en värsta Gunder Hägg; trodde jag i alla fall. Nu har den bilden av klottrarna hamnat på sniskan, för härom natten stod ett par ungdomar och förstörde en vägg medelst klotter. En förbipasserande man hojtade till ungdomarna att sluta upp med att demonstrera sina artistiska talanger på väggen. Det hela utspelade sig vid Alviks tunnelbanestation. Bråk och handgemäng uppstod parterna emellan och en av ungdomarna drog upp en kniv och högg väggens försvarare i ryggen. Mannen ådrog sig lättare skador men uppsökte sjukhus. Ungdomarna är nu lysta av polisen och brottet rubriceras som försök till dråp. Jag tycker att det hela är fullständigt makabert. Tyvärr renderar sådant uppträdande nästan aldrig i något ordentligt utslag på straffskalan. Kanske dags att förbjuda permanenta färger och satsa allt på vattenlösligt och miljövänligt… kanske t.o.m.  peta i nåt skit som är jättebra för naturen och så vips blir alla klottrare ofrivilliga miljöivrare.

Posten gjorde en rätt lattjo pryl för någon dag sedan. Det var en sommarjobbande brevbärare som körde ut post med den traditionella gula postbilen. Det tilldrog sig i trakten runt Eskilstuna. Han körde post så det stod härliga till och han hade bara några få försändelser kvar att dela ut. Han klev ur bilen… hade växeln på neutral men glömde handbromsen. När The Postman återvände till bilen så fanns den inte kvar där han förväntade sig att återfinna den. Samtidigt som han stod där med bekymrad min och stort haksläpp så var räddningstjänsten på väg till platsen, för ett vittne i hamnen hade sett postbilen fara rakt ner i det blöta. Han hade sedan larmat räddningstjänsten. Man kunde dock konstatera att brevkillen var torr, men att bilen inte var det. Alla kvarvarande försändelser fick föras tillbaka till postkontoret för torkning. Man kan ju undra lite över hur tråkad den där brevbäraren kommer att bli på jobbet.

-Jag undrar vart den där kortleken jag beställde, egentligen tog vägen?

-FINNS I SJÖN!

PostVatten

Foto: Per Karlsson

Brevbäraren kommer med all säkerhet inte att vara den enda här i världen som kan bli tråkad för sina misstag i arbetet. Storsvindlaren Bernie Madoff från USA har nu burats in på kåken. Förmodligen för alltid. Han har skinnat folk på pengar och lurat människor att investera sina slantar i olika projekt. Han har svindlat folk på ofattbara belopp… ETTHUNDRAFYRTIOSJU MILJARDER KRONOR! Nu kommer det i alla fall att bli dags att betala tillbaka, genom att sitta i fängelse. Domen blev också ganska ofattbar, men kanske jävligt rättvis, för gubben blev dömd till att sitta, inte mindre än, 150 år. Om han sköter sig i fängelset så kan han komma ut igen på strafförkortning enligt det generösa amerikanska systemet. Då kan han bli släppt redan den 14 november 2139… 20 år kortare straff än beräknat alltså. Enligt den högre matematiska skolan kommer Madoff då att vara en pigg 200-åring, om han har tur alltså.

Det finns en kanonkock som heter Heston Blumenthal. Han brukar laga mat med ganska bombade recept. Ett laddat inslag i hans matlagning är att han ofta använder kväve för att frysa mat. En tysk kock bestämde sig för att testa ett av Blumenthals recept, men något gick inte riktigt som det skulle. Han kommer garanterat aldrig att kunna sätta tummen på vad som gick snett, för han sprängde bort ena handen och den andra fick amputeras på lasarettet. Han skulle bära behållaren med flytande kväve till badrummet när det smällde. Vilket recept han försökte laga är okänt. Han kan i alla fall inte göra sig impopulär i trafiken längre, genom att visa långfingret åt andra bilister… men å andra sidan kan han heller inte längre göra tummen upp över Hestons recept. Jobbigt att inte längre kunna räkna till 20.

Om man skall tjyva cyklar i Örebro så är det ganska obra att sno den av folk som kör Taxi… men den sanningen gäller förmodligen för att vara av allmän karaktär. Det erfor ett ungt par, en kille och en tjej, i Örebro härom natten. En taxikille fick en körning uppe på Norr. Paret, i 20-årsåldern, undrade om det gick bra att ta cykeln med sig på resan. Givetvis gick der bra och chauffören monterade cykelstället på taxins dragkrok. När han sedan skulle lyfta dit cykeln insåg han att det var hans egen cykel… nystulen och fin. Han lyckades hålla masken och körde iväg. Han lyckades ringa polisen och körde sedan till polishuset, där två poliser mötte upp och tog hand om det unga paret. Killen som stulit cykeln hävdade först att cykeln var hans, tills taxichauffören tog fram en nyckel och bevisade ägandet genom att låsa upp cykeln. Örebropolisens informationschef uttalade sig i ärendet och konstaterade att verkligheten ibland överträffar dikten. – Sådana här sammanträffanden är tecken i skyn för tjyven om att det är dags att byta karriär, säger han.

 

När jag ändå satt och iakttog omvärlden och skummade igenom ett par dasstidningar så landade min blick längst ner på Aftonbladets debattsida. Där har en insändare ondgjort sig över Carolina Gynning, Marcus Birro och alla andra som bloggar. Han undrar hur intressant det kan vara att läsa andras bloggar och få veta vad t.ex. Gynning äter till frukost eller hur Shulmans baby föddes. Han skriver vidare att kanske en halv procent av nätanvändarna bloggar och kanske 5 procent läser dem… tja… om 4 miljoner personer i Sverige har regelbunden tillgång till Internet så gör det cirka 20 000 regelbundna bloggare och en publik på cirka 200 000 personer som läser. Det är fan inte illa pinkat i detta lilla avlånga land. Räknar man sedan med att en del skriver och/eller läser fler språk än just Svenska så blir det en hygglig skara. Inte undra på att bloggarna blivit så infernaliskt populära då. Författaren till insändaren har ju också gjort samma sak… fast i pappersformat. Han har ju faktiskt ansett att frågeställningen var så pass intressant att han också skrivit om den i tidningen. Dessutom har han sett till att publicera sin åsikt för alla oss andra att läsa… men hur intressant kan det vara att läsa vad han tycker då? 🙂 Welcome To The Club!

Vad Carolina Gynning äter till frukost är, i och för sig, mig fullkomligt egalt, men jag kan berätta att jag själv åt stekt broccoli med bacon och en rejäl balja kaffe, så oavsett om du var intresserad av den informationen eller inte så vet du nu i alla fall. 🙂 Viva la Internet!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=500

Kommentera

%d bloggare gillar detta: