«

»

jul
18

Blixten, tokiga kvinnor och hängmattor

Vädrets makter har onekligen bjudit på en hel del överraskningar under det här året. Det började med en ovanligt lång, kall och bister vinter… till skillnad från den förra då det snöade tre gånger här… och snön försvann sedan efter ett par dagar, alla tre gångerna. Vintern som följde (08/09) blev allt annat än mild. Faktum är att det var första gången på ganska länge som det kom så pass mycket snö att man såg att de lastade snön med lastmaskiner, direkt på lastbilar, och körde bort snön, ut ut samhället. Våren var väl inte så mycket att orda om. Den var faktiskt riktigt bra. Sommaren började otäckt varmt och sedan dess har det regnat, mer eller mindre. Det har kommit rekordregn… rekordåskväder… rekordhagel… det står om vädret lika ofta som de skriver om Michael Jackson, och det vill inte säga lite. Nya termer kommer i dagen, så som Polenkyla och Rysslandsvärme… kanske vi får grå Tysksnö i vinter efter en typiskt Islandsregning höst med Danskvindar också?

Tankarna söker sig onekligen tillbaka i tiden då Bengt Grieve kommenterade isdans och konståkning i TV och påstod att deltagarna hade allt från Stockholmsvita dräkter till kastanjegula byxor… TV var i princip fortfarande svart/vit då, men stilen är ändå densamma. Allt skrivande tenderar dock att göra oss “mätta”. Vi slutar lägga märke till saker som exponeras för mycket… för kraftigt. Jag tänker bland annat på skriverierna om Tsunamin… det var så fruktansvärt att jag inte ens finner orden… men ändå slutar vi läsa redan efter några dagar. Det blir som att vi slår dövögat till, kanske i ett fåfängt försök att freda oss från den hemska världen; den stora världen utanför den lilla ort där vi bor alltså.

Vädret ja… det blir liksom inte verkligt förrän det verkligen drabbar oss på något sätt. Eller så hajar man till när “vanligt folk” hamnar i vägen för moder natur. Jag läste i Aftonbladets dasspappersupplaga om en kille som blivit träffad av blixten. Han var på besök hemma hos sin gamla farmor. Killen själv är 17 år. Vädret drog ihop sig till regn och åska. Han drog ur strömmen till sin Lap Top men fortsatte att surfa trådlöst. Plötsligt small det till utav bara helvete, huset blev träffat av blixten. Ett eldklot slog ut ur kontakten och träffade 17-åringen. Rummet lyste upp och killen for baklänges ut ur rummet, in i hallen och vidare in i köket, där farmor stod och hackade en gurka. Luftfärden blev 7 meter!!! Han klarade sig utan skador men berättade att hans halsband var hett och han var tvungen att stödja sig mot sin pappa ett tag. På sjukhus konstaterade de att han hade hjärtarytmi och fick stanna en natt för observation. Tyvärr kan man egentligen inte skydda sig mot sådana här saker.Det enda jag kan tänka mig att göra nästa gång det drar ihop sig till åska är att leta fram den gamla vinylskivan med Secret Service gamla slagdänga, A Flash In The Night.

 

Avdelare

I går skrev jag om Anders Eklund och hans nya fruntimmer. Det hade krupit fram att hon inte ville ha epitetet “flickvän” eftersom att hon är gift med en annan man och dessutom har två stycken barn. Detta verkar bli den följetång som tar vid där historien om Michael Jackson mattar av och sjunker undan. Kvinnan hävdade så sent som i går, i tidningen, att hennes man kände till att hon blivit vän med mördaren/våldtäktsmannen… men i dagens tidning står följande: “Vad hennes man anser om hennes nya bekantskap vill hon absolut inte prata om. I början visste han inget, men det gör han nu.” Vad kan hon ha för störning då, ifall hon går bakom ryggen på sin egen familj och börjar knyta band med tidningskända psykopater? Kanske det är en drift att få hamna väldigt nära offentligheten, för jag misstänker att det inte kommer att dröja särskilt länge innan hon “träder fram i ljuset” och börjar ge lite inträngande intervjuer. Hela upplägget pekar i den riktningen. Jag antar att det finns en stor möjlighet att sätta en diagnos på henne också, precis som man gjort på föremålet för hennes intresse. Många kvinnor gillar killar som är lite farliga, men att gå från lite farlig… till att tortera, våldta och mörda barn… det är ett väldigt långt steg. Man ska akta sig för att leka med elden, har jag hört. Man kan faktiskt bränna sig ganska ordentligt. Förmodligen kommer Eklund att låta henne hållas tills han märker att hennes stigande exponering i media förtar glansen i hans egna grandiosa krona. Då dumpar han nog henne… och hon kan gå tillbaka till den nyinträdda ensamheten, för jag tror inte för en enda sekund att hennes make är så hjärndöd att han fortsätter äktenskapet med henne. Det skulle i alla fall inte jag göra.

 

Avdelare1

 

Precis som våra katter så är det väldigt bra att lära sig att ta det lite lugnt. Stressnivåerna i våra stackars jagade kroppar riskerar att göra oss sjuka. Bara härom sisten var det spikmattor som skulle få bukt med vårt jäktande. Trenderna löser av varandra blixtsnabbt nu, för i gårdagens tidning är det plötsligt hängmattan som skall frälsa våra själar. En stor bild där en sommarbrun Ernst Kirchsteiger ligger utslagen i en hängmatta och pöser, pryder artikeln. Det är själva gungandet som sänker stresshormonnivåerna i kroppen, heter det nu. Man blir avslappnad, blodtrycket sjunker, hjärtat jobbar mindre och välmåendet ökar i hela kroppen.

Bara för någon dag sedan läste jag i tidningen om hur experter ojade sig över spikmattor och olika försäljare grät ut i media om hur synd det var om dem, bara för att spikmattorna kommit i olika piratvarianter. En person var  jätteledsen över att han var tvungen att dumpa priserna för att bli av med dem… bara för att  piratspikmatteförsäljare krängde iväg sina mattor för cirka 200 kronor billigare, alldeles i närheten. Då snackar vi ändå om produkter i segmentet runt 500 – 700 kronor per stycket.

Är det nu kanske dags för piratfabrikanterna att ge sig på den brutala och smutsiga hängmattebranchen nu då? För när man skummar lite bland olika hängmattor, och priserna för dem, så inser man snart att denna marknad borde vara ganska lukrativ ifall man bara hade orken att börja syslöjda hemma. Priserna för hängmattorna varierar kraftigt. I artikeln i Aftonbladet kan man konstatera priser från 99 kronor för en väldigt enkel modell… till 4599 spänn för en lyxig. Här finns pengar att tjäna följaktligen… om jag bara inte vore så nöjd med tillvaron, redan som den är nu. Risken är ju också tämligen uppenbar att jag bara skulle hinna göra en hängmatta… för att sedan såsa bort mitt liv under produkttestningen. Kanske till tonerna av Hansson de Wolfe United’s gamla slagdänga “Som att gunga sin själ i en hammock”… idén är kanske inte så dum i alla fall. Jag ska fundera lite på den, antingen på spikmattan eller i hängmattan. Det kan ta ett tag!

 

Avdelare2

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=519

6 kommentarer

 1. Sandra säger:

  Jag SKA skaffa hängmatta till nästa sommar….=)

  1. stefanblixt säger:

   Jag skulle förmodligen skaffa hängmatta direkt, om jag bara hade utrymme att ha den någonstans. Man skulle i och för sig kunna kasta ut soffan och sluta ta in besök i vardagsrummet. Man kanske skulle börja en mer strikt fika-i-köket-stil… då skulle jag ha plats för en hängmatta inomhus. 🙂

   /Stefan

 2. Sandra säger:

  Ja du ser möjligheterna är oändliga…*s*

 3. stefanblixt säger:

  Ja, det gäller att ta fram sin Ernst-sida bara… och att sedan hitta rummets funktion. 🙂

  /Stefan

 4. Micke Slytmo säger:

  Hängmattor i rummet är väl helt ok…
  Flera stycken så kan du fortfarande bjuda in folk 🙂
  Ligga till bords är ju poppis i andra länder….

 5. stefanblixt säger:

  Ja, det kan vara en ny Hallsta-trend på gång. Man vet aldrig. Typ ”Tjabba, ska vi lägga oss och fika?”, ja i hängmattan alltså. 🙂

  /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: