«

»

jul
24

Dexter, Gårdinger, regn och lögner

Jag vet inte vad som smakar sämst i munnen när det gäller osmakliga serier på TV, de som är rent kassa eller de som handlar om saker som är osmakliga i sig. Jag tänker på en serie som heter Dexter. Ett osmakligt ämne i en hyggligt bra serie, bra skådisar osv… men nu är nämnda serie på väg att bli tecknad!!? Det blir en prequel som alltså beskriver vad som hände innan TV-seriens första avsnitt… alltså en tecknad gulligullversion om en snäll helyllekille till seriemördare! Jag vet inte riktigt hur man får det konceptet att gå ihop. Är det tänkt att våra barn ska lära sig att man kan krama både sina vänner, poliser och seriemördare…eller? Nu var ju själva TV-serien ganska bra… men räcker det inte med det? Jag tror inte att någon skulle vara särskilt tillfreds med en vanlig Kalle Anka och så en mördarversion bredvid på samma hylla.

 

Avdelare

 

Pontus Gårdinger har gjort det. Han vann en miljon kronor kontant i en pokerturnering. Sedan verkar han ha bränt alltihopa. Tja, det har väl alla fantiserat om någon gång, eller? Jag kommer ihåg när jag var ganska mycket yngre än idag, då vi kunde fantisera i timmar över ämnet: pengar! Det fanns ingen hejd på hur mycket saker man skulle köpa, bara man hade medel alltså.

Jag mins när jag satt med mina dåvarande polare och knivsäkert avgjorde att pengarna skulle räcka till ett nytt hus, fantastiska bilar, underbar teknik som skulle låta oss bli latast i världen och så vidare. Drömmen om datorer hade inte blossat upp på den tiden, för den tidens datorer var lika kraftfulla som en mobiltelefon, en ganska kass mobiltelefon. Kvinnor var inte heller särskilt intressanta på den tiden. SÅ liten var jag alltså.

Men så förändrades något i sinnet. Jag blev plötsligt äldre och i takt med detta så ändrades synen på pengar, prylar och vad som var viktigt. Jag är knappast lastgammal ännu, men anser redan nu att hälsa är det viktigaste… och det kan faktiskt köpas för pengar… eller ja… alltså, man kan bädda för ett så bra liv som möjligt genom de matval matval man gör. Faktum är att jag aldrig mått mer heltäckande bra än jag gör på LCHF-kost. Det gör dessutom att jag får mer pengar över i slutändan, för det är ju ganska mycket saker jag slutat köpa, när jag handlar mat. När man, efter ett litet tag, dessutom blir mätt på mindre portioner så blir det en sparad slant även i den änden.

I takt med stigande ålder har jag blivit snålare också. Eller kanske mer försiktig om pengar. Jag köpte mig en ny TV för ett tag sedan. Jag sparade idogt ihop till den från min lön och tyckte att 2000 kronor i månaden var ett lagom belopp att spara undan. Det tog mig fyra fulla månader att spara ihop till inköpet, samtidigt som jag faktiskt lade ner lite tid på att hitta en bra TV. Jag hittade en för 7990 och så var saken biff. Den var inte billigast, men för de pengarna fick jag absolut en hel massa TV. Om jag nu hade haft en massa stålar, kanske i både kudde och madrass, och kunnat köpa en TV utan att blinka… vad hade den då varit värd… rent mentalt alltså?

Att Pontus Gårdinger lyckas slösa bort en miljon kronor tyder bara på att han antingen redan tjänar så pass med pengar så att han kunde unna sig detta… eller så har han inte åldrats i sinnet på samma sätt som jag gjorde. Även om jag inte skulle gjort samma sak om jag hade en miljon över så lyfter jag på hatten för Pontus. Lite avundsjuk blev jag i alla fall. 🙂

 

Avdelare

 

Jag läste någonstans att vädret påverkar oss ganska mycket. En psykolog uttalat sig i saken, och det visar sig att det handlar om oss själva och hur vi är rustade att tackla saker som ligger utanför vår kontroll. En del kan ta det lugnt och läsa en bok medan regnet smattrar mot rutan och andra sitter och kokar av ilska över att de inte kan göra de utomhussakerna de så gärna ville. Jag tror att det är kvalificerat skitsnack. För jag tror att den kokande ilskan är en efterhandskonstruktion, för om solen istället stått som spön i backen så hade de där utomhusaktiviteterna inte blivit av i alla fall, på grund av den olidliga jävla värmen. På något sätt verkar det mer som att folks normala tillkortakommanden måste skyllas på saker man inte kan rå över. Vädret är ju en naturkraft som vi inte kan rå på. Inte i förstone i alla fall, och det gör just vädret till en ideal kandidat att skylla på. Så när släktingar tjatar hål i huvudet om att man mååååste komma ut till deras skittråkiga sommarställen; då har man alltid vädret som ursäkt för att slippa. “-Nej, tyvärr, det regnar alltför mycket…” eller “…tyvärr, det är för varmt, men kanske till nästa helg, om det inte regnar då förståss.” Jag tycker att det är fegt att skylla på yttre omständigheter. Vi är de vi är. Var stolt och säg hellre att “…nä hörru du, jag vill inte, jag hade andra planer!”  Låt inte regnet stoppa dig.

 

Avdelare

 

 

Apropå att vinna pengar… jag måste återknyta till Gårdingerstycket här ovanför. En kvinna i Nigeria vann pengar här för ett tag sedan. Vinsten motsvarar 143 000 svenska runda enkronor. (2 859 980 Naira, Nigerias inhemska valuta) I sin rädsla över att bli drabbad av otur och förföljelse så sade hon i en intervju att hon tänkte ge bort hela vinsten till en tiggare. Sagt och gjort, någon timma senare gav hon bort alla stålarna till en fattig tiggande kvinna och hennes två år gamla barn. Den kvinnan, i sin tur, gav bort lite av vinsten till andra fattiga tiggare och sade sedan att hon tänkte använda återstoden av pengarna till att öppna en mataffär. Där kan man verkligen snacka om osjälviskhet.

 

Avdelare

Reklam, är en sak som jag upplever mig bli mer och mer ovilligt inställd till. Av just den anledningen har jag valt att blogga, i huvudsak, på den här adressen, fri från reklam. När man, t.ex, idag klickar in sig på Expressen så möts man av en helsidesannons, för någon film, som  man antingen måste stänga själv genom att klicka på ett kryss… eller så väntar man i några sekunder och så försvinner den själv. Hur jävla irriterande som helst. Av den enkla anledningen så slipper de mig som nätläsare denna dag, för jag tycker att den reklam som i övrigt finns på tidningarna nätupplagor är mer än nog. Jag kan stå ut med den… men när de kräver aktiv åtgärd eller att jag måste vänta för att den ska försvinna, då har den passerat min gräns i alla fall. Jag har skrivit det tidigare om samma tidning och om deras reklam, men det kan tydligen vara värt att upprepa: Skitdåligt Expressen!

Till er alla, från mig alla… ha det gott i sommarvädret… och som sagt, om det regnar så skyll inte på det när du undviker att åka ut till moster Agda och hennes dryga fyllskalle till make. Säg som det är. Du vill inte! Hela livet kommer att bli så mycket enklare… och med tanke på moster Agdas eventuella reaktion till ditt uttalande så kanske det blir mycket roligare också.

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=575

Kommentera

%d bloggare gillar detta: