«

»

jul
30

Inte pirrig…

Trots allt är jag inte ett dugg pirrig. Snarare upprymd och glad. I dag kommer hon; hon som ska hälsa på. Men pirret är inte där. Inte det där jobbiga pirret alltså. Det känns alltigenom positivt. Men det beror också på att det inte finns några romantiska förtecken med att vi träffas. Enda anledningen är att vi är så bra vänner, trots den korta tid vi känt varandra. Jag drar direkt efter arbetsjobbet, idag, och hämtar henne vid tågstationen i storstan. Jag hoppat att hon är lika upprymd och att inte heller hon känner något jobbigt pirr.

I går höll jag igång sedan jag klivit upp. Det var en del saker att inhandla under dagen, matvaror alltså, och så måste man ju fika hos sina vänner också. Efter det så gick faktiskt resten av dagen och kvällen åt till att städa. Enligt min egen städskala, där 1 innebär att man kastar tidningarna på golvet för att få plats med tallriken på bordet när man ska äta… och 10 innebär ammoniak, klorinspray och tandborste… så visade städometern en stark 7:a… periodvis en gränsande 8:a. Vid sänggåendet fattades det bara renbäddning av stora vattensängen, och sedan var verket fullbordat, men det tog jag i morse, när jag klev upp. När jag lade mig var klockan sen, jag har dragit flera underbara Irländska Ale’s (Boddingtons) och ögonen började kännas lite grusiga. Jag överlade med mig själv några sekunder innan jag bestämde mig för att gå till sängs svettig och illaluktande. Jag orkade helt enkelt inte duscha, och vid den tiden anser ofta grannarna att man gör en kriminell handling, om man väsnas. Så det fick anstå till idag. Då var det desto skönare att vakna, bädda rent och sedan krypa ner i ett underbart och hett bad istället. Jag älskar att bada och det är en aktivitet som man måste ägna sig åt, med allvar. Det är ingen lek att bada.

 

Avdelare6

 

Allt är så som det skall. Det gamla klickande och högljudda tangentbordet fungerar som det ska. Det slamrar och jag älskar det. Det ger en känsla av mekanisk lycka när man skriver på det. Tänk att det ska vara så besvärligt att vänja om sig till någonting annat. Vädret höll i sig under gårdagen, även om det flera gånger kändes som att det skulle bli regn. Jag hade ett sånt där tillfälle då jag hade rena ångbastun i badrummet, när jag städade alltså, och luften utanför badrummet kändes lika klibbig. Inte lika varm, men lika äckligt klibbig. Uäääk!

 

Avdelare6

 

Sverige har länge ansetts vara ett land i framkant, vad gäller allergier, forskning om allergi och så vidare. Svenska Celiakiungdomsförbundet, en organisation för barn och ungdomar som inte tål gluten och laktos, anordnade ett internationellt läger för ungdomar med gluten- och lactosintolerans. Över 60 ungdomar skulle äta en utlovad lunch på Svenska ambassaden. Något gick snett. Flera personer blev sjuka efter lunchen och ett flertal personer kräktes. Vad hade då hänt? Jo, ambassaden bjöd på mat som innehäll en hel del pasta… vanlig pasta gjord på vanlig vete… som innehåller mängder av gluten.

Svenska Celiakiungdomsförbundet kräver en officiell ursäkt från ambassaden.

– Det är också pinsamt för Sverige. Sverige är ett ansett land i allergisammanhang för forskare till exempel. Det här påverkar anseendet för våra forskare, säger generalsekreterare Patrik Säker.

 

Avdelare6

 

Nu börjar klockan springa iväg och jag ska dra mig iväg till mitt arbetsjobb. Dessbättre har jag något trevligt att se fram emot medan jag jobbar och så är inte arbetspasset så långt heller. Men detta inlägg blir därför något kortare än vad du är van vid. Jag hoppas att du kanske hade lite bråttom när du läste och själv inte riktigt hade tid. Man kan ju hoppas på sådan symbios i alla fall. Jag hoppas att din torsdag blir bra och att du har saker att syssla med under slutet av veckan, för jag kommer nog att göra en extra oplanerad dags uppehåll i skrivandet här. Alldeles antagligen blir det inget publicerat här under fredagen, men det beror på att jag har besök då och antagligen en hel del annat att stå i. Vill det sig riktigt illa så blir detta sista bloggposten för denna vecka, men hav förtröstan, käraste läsare. Jag återkommer senast på måndag i nästa vecka. Passa på att ha en riktigt trevlig avslutning på denna vecka, och jag önskar dig lata morgnar och soligt väder.

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=629

Kommentera

%d bloggare gillar detta: