«

»

aug
24

Måndag då!

Jag bor i en jävla idyll. Jo, det är sant. Jag fattar inte att man inte inser det oftare än man faktiskt gör. Varenda gång jag plockar med mig min kamera ut och förevigar kommunen, så inser jag hur vackert det är här. Det finns naturligtvis fler saker att plåta än bara natur. Det finns betong och asfalt, även här… men det är inte lika angeläget att få visa det. Jag har uppdaterat min bloggsida under natten och lagt ut en del nya bilder, under den nya fliken “NYA Bilder”. Fliken “Undersökningar” och fliken “Resultat” fick stryka på foten. Det var ju nästan inga som brydde sig om att meddela sin åsikt i mina små underökningar i alla fall. Man ska inte vara sentimental och behålla en massa krafs i onödan, så de sidorna är numera kasserade och utbytta mot en rykande ny sida med ännu en samling vackra bilder från mina promenader. Jag hade samma vän med mig, som vid förra fototillfället, som för ganska exakt en månad sedan. Vi tog en lång promenad upp mot de nordvästra delarna av kommunen. Vi följde ett spår som vek av mot öster… för att till sist komma fram vid de nordöstra delarna av den bebyggda delen av kommunen. Halva stråket gick i svag uppförsbacke. Sista delen gick snabbt i svagt utförslut. Ändå var jag ganska trött när jag väl var hemma igen. Promenaden tog ganska precis 2,5 timmar, och det var in i helvete skönt… i alla fall efteråt.

Så klicka er igenom flikarna “Bilder” och “NYA Bilder”, både om ni bor annorstädes, eller om ni bor inom denna kommungräns. Ni som är ortsbor, jag hoppas att även ni får en aha-upplevelse och inser hur vackert det är häromkring. Jag kommer förmodligen att skapa ännu en flik senare… en med bilder från samma promenadstråk, fast då i vinterskrud. Jag har iofs tänkt gå i ide över vintern… men jag kan göra ett undantag för att fixa en sådan fotoupplevelse till. Jag förmodar att det kommer att vara minst lika vackert, även under vintertid.

 

Avdelare6

 

Jag hade hoppats ligga på statsnät vid det här laget, men något verkar ha strulat vid beställningen. Jag pressar på 24/1 Mbit just nu, men hoppas att snart kunna segla med 100/10 Mbit. Det ska väl vara på det viset att man måste ge sig till tåls. Men jag tycker att det är så värdelöst att behöva vänta. Det som verkar strulat till alltihopa, är att lägenhetsnumret inte varit riktigt rätt. Lantmäteriet meddelade för någon månad sedan att man ämnade byta alla lägenhetsnummer. Vid beställningen av ovan nämnda statsnät uppgav jag alltså det nya lägenhetsnumret… vilket alltså inte var någon bra sak! Nu har jag i alla fall pratat med dem och meddelat det gamla lägenhetsnumret, vilket var samma nummer som de hade registrerat till den 24 Mbit-koppling jag hittills haft. Jag passade på att även förse dem med numret på själva uttaget, det nya alltså. Tjejen på felanmälan skulle maila över uppgifterna till killarna som håller på med inkopplingarna, så förhoppningsvis ska det inte dröja så jäkla länge till. Det är trist att vänta…JU! Fan, vad det ska bli skönt att få lite riktig fart!

 

 

 Avdelare6

 

Allas våran Ernst i TV, är inte så vän som man kan tro. Inte om man skall tro på det senaste man skriver om honom i alla fall. Han satt i TV för ett tag sedan och skulle visa hur man kryddar brännvin med traditionella skogskryddor. Han tog en smalhalsad genomskinlig glasflaska och stoppade ner en massa småkvistar av Pors. Sedan fyllde han flaskan med sprit, allt medan han pratade sig varm, på det sättet som bara helmysiga Ernst kan… men någon skarpögd tittare såg att det inte var Pors som användes. Det var istället en växt som lite slarvigt kallas för Getpors eller Vildpors. Denna växt, som inte är inte släkt med Pors, heter Skvattram och är inte alls något bra att intaga i stora mängder. Den kan ge ett starkt narkotiskt rus, en ordentlig baksmälla och i värsta fall faktiskt leda till att man dör.

Jag tror ju iofs inte att Ernst är någon illvillig typ som försöker få oss till något omedvetet kollektivt självmord. Han gjorde som så många andra brukar göra, t.ex. i fråga om svampar… han tog helt enkelt fel. Men där ser man hur tokigt det kan bli. Typ hela samlade TV-Sverige är ju superpolare med denna mysfarbror. Det kan leda till tråkigheter ifall man härmar vad andra gör, i tron om att de aldrig har fel. Nåja, hoppas att ingen hann ut i skogan innan felet avslöjades… annars lär vi väl få läsa om det i tidningarna, relativt snart.

 

Avdelare6

 

Anna Odell skapade full debattstorm och uppror i konstvärlden då hon gjorde sitt examensarbete på konstfack. Hon fejkade en psykos på Liljeholmsbron i Stockholm, lät polisen ta hand om henne, gjorde våldsamt motstånd vid omhändertagandet… och såg till att det hela blev filmat när hon sedan blev tvångsomhändertagen av personal från psykiatriavdelningen på St: Görans Sjukhus… och så kallade hon hela skiten för konst! Det var alltså själva examensarbetet; filmen alltså. Det hela har sedan debatterats i media och delat konstvärlden i olika mot- och för-läger. Jag tyckte att hela prylen mest gav en jobbig smak i munnen.

Äntligen ser det ut att finnas lite rättvisa i hela historien. Hon ställ nu inför rätta för tre åtalspunkter: Falskt larm, våldsamt motstånd och oredigt förfarande. Förmodligen kommer hon inte att behöva skaka galler men det är i alla fall skönt att se att det finns någon rättvisa i landet, och att man faktiskt inte kan uppföra sig hur man vill. Personligen anser jag att hon borde få skaka galler ett tag, om inte annat så i alla fall för att hon slösat bort en del av mina skattepengar, medan hon sökte berömmelse genom mediapublicitet! Hur publicitetskåt får man egentligen vara? Rättegången inleds i alla fall i dag, måndag!

 

Avdelare6

 

Tänk ändå, att det alltid finns så mycket att skriva och gnälla om.  Det räcker oftast med att göra en snabb svepning över ett par dasstidningars nötupplagor, för att jag ska få fullt med uppslag att störa mig över eller uppmärksamma/kommentera på något sätt. Och med tanke på det åstundande Robinson ser det ju ut att bli en ganska fager höst med hur mycket idioti som helst att spy min galla över. Den kommande kalla vintern kanske blir den varmaste på länge! Med Paolo som programledare så tvivlar jag inte en sekund på att det kommer att vimla med uppslag!

 

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=983

2 kommentarer

 1. sandra säger:

  Vad har du emot paolo? Tycker mig ana ett visst agg*s*
  Ifråga om ”konstnären” håller jag med, hon borde skaka galler ett tag, så dåligt gjort av henne!

  1. stefanblixt säger:

   Paolo är en inbiten punchig kolhydratsätare som vet allt om kost mycket bättre än både läkare och forskare, enligt honom själv i alla fall. 🙂 Men alla vet ju att det är JAG som sitter inne med alla svar… ju! 😉

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: