Orkidéer

Vad gäller orkidéer har man alltid hört att de ska stå i kruka med barkkross eller liknande kokoskross. Meningen är att de ska sänkas i vatten med nån eller ett par veckors mellanrum. Sedan ska vattnet få rinna av och sen håller substratet fukten runt rötterna till näst vattenbad. Ack så fel jag hade. Jag läste om en annan metod… det var i något veckomagasin, oklart vilket… det kan ha verit i ett väntrum på lasarettet… typ. Efter det tog jag bort allt substrat och fixade genomskinliga glasburkar, mest för looken. Tanken är att de ska stå i vatten hela tiden, eller i alla fall ett par centimeter vatten. Efter det så blommar mina orkidéer nästan hela tiden…

Alltså hade jag redan anammat hydroponisk odling utan att ens veta om det… bra va?

Må era fienders skägg växa inåt.

Stefan Blixt, Lord of Glencoe

Permalänk till denna artikel: https://tankegrytan.se/?p=4840

Kommentera

%d bloggare gillar detta: