Kvällstid (om klimat bl.a.)

Så tog semestern plötsligt bara slut. Så där bara. Utan förvarning. Tillbaka på arbetsplatsen igen och inkastad bland alla rutiner igen. Men jag klagar inte. Verkligen inte. Trots att det regnat sex gånger per dag under hela semestern så har den varit stärkande i alla fall, och det var ju själva meningen med ledigheten i alla fall.

Inte ens själva regnandet har varit något egentligt bekymmer. Vid min digra ålder så minns jag somrar som gränsat till katastrofväder, flera gånger under min livsvandring, så dåligt väder är ingenting nytt. Jag minns även snöfria vintrar och gröna julaftnar; så inte heller det är någonting nytt under solen. Vädret blir inte roligare än så här, oavsett klimatkompensering eller högre skattetryck. Dessutom tycker jag att det är förmätet att tro att människan har någon som helst påverkan på klimatet. Jag menar… jorden är flera miljarder gånger större än en människa… Den väger dessutom sex tusen trilliarder ton… och om vi lägger ut en ärta på ett golv (till exempel) och sedan lägger ut en stor hårdpumpad fotboll typ 12 meter därifrån så har vi en ungefärlig uppskattning av solens och jordens storlek och avstånd i förhållande till varandra…

Våra årstider beror på jordens tiltade axel genom polerna, och dessutom vobblar axeln. Jordens bana runt solen är dessutom eliptisk (Cirka 3 graders förskjutning) så att vi befinner oss på olika avstånd från solen vid olika tidpunkter. Allt detta, mina damer och herrar, är själva motorn som påverkar vårt klimat. Att halten Co2 skulle vara boven i dramat är så urbota idiotiskt att man bara kan skratta åt dagisnivån i sådana argument. Faktum är att om halten koldioxid sjunker för mycket så skulle livet på planeten upphöra. Dessutom har koldioxidhalten vart MYCKET högre tidigare, och det fick inte planeten att dö, utan precis tvärtom. Så kasta all jävla klimatångest åt helvete och börja istället arbeta på ditt egna ansvar för miljön och din närmiljö. Klimatet sköter sig alldeles utmärkt på egen hand.

Så, nu har jag gnällt ur mig det som behövdes. Nu har jag fått raljera över korkade människors uppfattning om vad som händer med klimatet. Folk är fanimej inte riktigt kloka. Och så är det.

Lord Stefan, signing off.

Må dina fienders skägg väva inåt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.