Missinassen

Jag sitter i datorkyffet och skriver detta, på min stationära dator. Det är mitt i natten (missinassen) och jag vaknade nyss. Pissnödig och ett av barnen vände på sig och råkade slå mig i pannan med sin lilla hand. Lika så bra att smyga upp och lätta på trycket. Det är förkylningstider och två av ungarna har natthosta; ni vet, en sån där som gör att man vaknar ofta under natten, när man hack-hostar. Sömnen blir lidande och de är lite trötta och modfällda under dagarna. Jag hoppas de repar sig snart. Det är långledigt och så tråkigt att inte orka göra allt man vill. Stackars små barn.

Julen har passerats och därmed också midvintersolståndet. Vi är äntligen på väg mot ljusare tider igen. Märkligt nog tyckte jag alltid att de olika årstiderna varade så mycket längre, när var liten. Nu passerar de snabbt som attan. Våren hinner knappt börja förrän det blir vinter igen, typ. Märkligt hur perspektiven ändras med stigande ålder.

Jag kommer att vara ledig (semester) ända in i vecka 2 nästa år, och det är verkligen skönt. Jag har en hel massa saker som behöver göras, men prokrastinationsförbannelsen slår slltid till, skoningslöst, as always. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att börja det första jobbet redan senare i dag. Det är nämligen dags att plocka bort julen. Det kan vara ett lämpligt sätt att börja, eftersom att bortplockningen av julen är ett helt naturligt inslag för just de här dagarna. Nästa projekt blir att plocka i ordning på lägenheten, ordentligt. Projekt nummer tre blir att börja lägga i ALLA böcker i ett biblioteksprogram. Det gör det hela MYYYCKET enklare att hitta den bok man söker. Förhoppningsvis hinner jag med detta under ledigheten.

Nu är det dags att slumra in och låta nattsömnen göra sina mirakler. En fråga: Varför säger man ”skönhetssömn” när man ser ut som en kombination mellan Yoda och Jabba the Hut, med en explosiv hårdag, när man vaknar?

Må era fienders skägg växa inåt.

/Stefan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *