Slut på semestern

Vad ska man nu tycka om detta, att börja arbetsjobba efter att ha varit ledig i en hel månad? Tja, för en del är det en ångestfylld upplevelse. För en del så blir ångesten lite mer påtaglig för varje dag som passerar under själva semestern. En del tar ut minimalt med semester för att minimera sin ”snart-är-semestern-slut-ångesten”.

Själv tillhör jag mer den skara som njuter i fulla drag under semestern, oavsett hur semestern ser ut. Jag behöver inga utlandsresor eller liknande för att kunna vila ut under min ledighet. Hos en tidigare arbetsgivare så ansträngde sig flera kollegor så hårt för att hela tiden böra balla saker under sina semestrar att de fick vila ut när de började jobba igen. Nae, men så borde det väl inte vara, eller?

Några hade så jävla dyra avbetalningar på sina husbilar, husvagnar eller sommarbostäder att de kände sig förpliktade att minsann ha det så in i helvete jävla trevligt när de var lediga att de helt enkelt glömde bort att de behövde den där vilan för återläkning och återhämtning. Dessutom behövde de förmodligen fylla på med solljus mot naken hud; särskilt för dem som hade inomhusarbete i fabriksmiljö och liknande. Kanske särskilt med tanke på att vi bor i ett av planetens mörkaste länder. Solbrist gör folk nedstämda och oharmoniska. Helvete, solbrist får folk att må dåligt och kanske t.o.m. bli sjuka.

Nåja, nog om detta.

Hur ser er semester vanligtvis ut? Lyckas du vila, fylla på med solljus och D-vitamin? Som bekant tillverkar ju vår hud D-vitamin när den utsätts för solljus. Glöm inte bort att du förmodligen aldrig kommer att få höra någon på sin dödsbädd säga:

”-Oh, jag önskar att jag hade tillbringat mer tid på jobbet!”

Nej, nu ska vi vara positiva. Det är ju faktiskt bara 11 månader kvar till nästa semester. Så det så!

Må era fienders skägg växa inåt.

Lord Stefan


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.