Hallå Världen

Detta domännamn har många gånger huserat en personlig blogg. Det tidigaste projektet var när jag prövade att skriva 1000 ord per dag, i ett !! år. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag kom på den idén, men jag genomförde den i alla fall. Projektet blev tyvärr lite för dyrköpt för när jag ”kom i mål” så hade jag bränt all energi. Jag hade helt enkelt tröttnat på att blogga. Pröva själv om du vill veta hur det känns efter 365 000 ord.

Nåja, jag har, som sagt, skapat fler blogsajter under samma domännamn, men det har snabbt skitit sig. Jag har inte orkat hålla upp intresset. Nu har jag dock fått ett nytt incitament för att skriva igen.

E har fått konstaterade NPF-diagnoser. Närmare bestämt 3 stycken. Vilka diagnoser som ställts kan förbli oviktigt. Det viktigaste är att E emellanåt har det besvärligt och att jag har fått ett föräldrarskap extra allt. NPF står för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning. Exempel på sådana diagnoser är ADD, ADHD, Autism och en del andra namn och förkortningar. Emellanåt byts en del namn ut och klassas till andra grupper. Som exempel finns diagnosen Asperger inte längre kvar utan klassas som en del i Autistspektrat. Fast det spelar ingen roll för de som födits in i dessa tillstånd. Ungarna (oavsett ålder) har det besvärligt och ställs inför en ganska oförstående vuxenvärld. En sak man dock alltid måste komma ihåg är att de drabbade aldrig bett om detta och kan haller inte rå för det. Att bli arg på dem är som att skälla på ett träd för att det inte kan flyga.

Denna blogg, ”Tankar ur grytan”, kommer att handla om mig själv, om mitt liv och mina tankar om detta… och om tankar om dessa tankar. Det kommer också att handla en del om just NPF, mina åsikter, tankar och mina erfarenheter kring detta.

På Facebook har jag och två andra personer skapat en intressegrupp för NPF. Det är en sida för personer, föräldrar, vänner och anhöriga runt detta. Sidan är lokalt förankrat för den här kommunen, då isolationen måste brytas och man måste kunna hitta stöd i sitt närområde. Facebooksidan heter Intressegrupp NPF Hallstahammar. Sök gärna upp den om du råkar bo i rätt kommun. Annars finns kanske en sådan grupp för den kommun just du bor i, eller så kanske du själv kan starta en liknande grupp.

Nu är det dags att lägga ner verksamheten för kvällen. En halvtimmas stilla tankefrihet innan sänggående kan vara skönt. Att tänka på ingenting, och bara andas… skönt!

Må Dina fienders skägg växa inåt!

The Lord of Glencoe