Idiotin på teven

Handen på hjärtat. Hur länge sedan var det du såg någonting vettigt på teven? Alltså någonting som gav en riktig behållning. Någonting som lärde dig någonting? När jag var liten så hade alla teveprogram ett innehåll; någonting vettigt. Ett budskap. Underhållningen stod Lennart Hyland för… och kanske ett litet skämt eller någon ordvits från John Polman när kommande väder skulle presenteras. Förutom det var det Studio S, 5 minuter Sovjet och allehanda debattprogram. Barnprogrammen var 30 minuter och sedan var det läggdags för ungarna.

Nästan INGENTING sådant finns kvar. Klart man kan hitta något enstaka program som faktiskt handlar om något, men inte är det många sådana program kvar. Meningslösa inredningsprogram och matlagningsprogram har ersatt tidigare kvalitet. Det finns också en uppsjö med program där stupiditet hyllas och dumhuven höjs till skyarna. Ju mer korkade deltagare är desto fler sådana program finns det. Jag pratar om Farmen, Bonde söker fru, Big Brother och liknande. IDOL och liknande är i samma låga klass. Nyhetsrapporteringen är ett jävla skämt, för det enda som förmedlas är mainstream medias politiska åsikter.

Nu för tiden handlar teveprogrammen mest om korkad idioti eller att folk beter sig som clowner i teverutan. Ju dummare deltagare desto mer programtid får de. Vem minns inte Baren? Totalt tevehaveri!!

Dagens debattprogram är så äckligt vinklade att de knappt går att se på. Det blir färdiga åsikter som körs ner i halsen på tittarna, för om du själv har en avvikande åsikt så får du veta att du är fascist, nazist, rasist eller blåbrun och förmodligen dum i huvet också. Egna åsikter är helt enkelt inte PK längre. Ska det vara så??

Hela detta upplägg i dagens tevetablå har gjort att min teve inte längre är ansluten till etern. Nu för tiden kollar vi på barnteve här hemma och när ungarna lagt sig så kollar jag på dokumentärer, faktaprogram, film eller musik, och allt sådant har jag streamingtjänster till.

Filmer förresten… det görs inte många bra filmer längre. Nu ser de flesta filmerna ut som flashiga blinkande rockvideos på MTV, så därför ägnar jag ganska mycket tid till att se äldre filmer, där AI inte står för skådespelandet, för jag är en riktig människa och jag vill också se riktiga människor som skådespelar. Det var bättre förr men det var fan inte bra då heller.

Jag tycker en massa och jag har en hel del åsikter i ämnet… frågan blir dock:

-Vad anser du? Hur ser dina tankar ut om detta med teve?

Må dina fienders skägg växa inåt.

Lord Stefan