April? Brrrrr!

När jag tittar ut genom fönstren kan jag knappt tro att det är sant. Det är april 2024. Greta Thunberg skanderar fortfarande om den globala uppvärmningen men det blir fanimej bara kallare tycker jag. Jag fryser!! I dag är det natten mellan den 18 och 19 april och det är fortfarande frost vissa nätter. När jag nyss tittade ut så snöade det!! Fatta, det snöar (Moget Gud. Jättemoget alltså.).

Här sitter jag med två nyinköpta Pelargoner (Lavina – årets pelargon 2024) och jag kan inte ställa ut dem för de klarar inte nätterna ännu. Än värre är att jag har en platta hydroponiskt uppdrivna tomatplantor (från frösådd) och de är typ 3 dm höga. De behöver ut, men det är för kallt. Även om solen stod som spön i backen i dag så klev kvicksilvret ändå inte över +5-6C.

Vi är på väg mot nästa istid. Tendenserna märks redan. Det är några hundra år kvar men det kommer. Oavsett vad vi tycker eller vill och oavsett hur mycket extra skatter vi betalar. Koldioxiden har inget med saken att göra heller. Faktum är att koldioxid är livets gas. Går Co2 under en viss nivå så kommer växtligheten att dö ut. Glöm inte alla gamla tanter som fick sina blommor att blomstra. De pratade med dem och på så vis fick blommorna mer Koldioxid från tanternas utandningsluft! Enkelt.

Nu har jag frusit klart för i dag. Jag ska hänga tvätt och gå och lägga mig.

Over and out. Hasta la baby vista!

Må dina fienders skägg växa inåt!

Lord Stefan