Så den jävla Påsken då…

Jag har aldrig vart särskilt troende… eller egentligen tvärtom. Jag har bara aldrig sett världen genom kristna ögon. Inga andra religioners ögon heller för den delen. New Age är mer min melodi. Så när det kommer till firandet av Påsken så är det framför allt släkt, vänner och maten jag ser som det viktiga, fast inte särskilt traditionsbundet där heller. Jag behöver inte Jansson, ägg eller gula fjädrar for att må bra. I dag fick jag mig en skitgod potatisgratäng, gott kolgrillat kött, sallad och en god sås. På skärtorsdagen dessutom. Det fick mig att bli mätt och det fick mig att må bra. Särskilt med kaffe efteråt.

Jag tror alltså på andra värden än vad religiösa människor gör. Jag tycker att det är på tok för enkelt att tacka nån Gud för allt man tycker är bra och samtidigt skylla allt man tycker är fel på någon annan snubbe, från underjorden. Jag tror istället att det goda och det onda sitter i människan själv och att vi har ett fritt val om hur vi vill förvalta vårt liv. Vi kommer ändå inte att i efterhand bli ifrågasatta och plågade i någon skärseld.

Sekulariseringen i januari 2000 gjorde oss ingalunda gudlösa heller. Folk valde aktivt andra vägar istället då vi olötsligt slapp bli dömda till kyrkotro genom dopet. Vi blev alltså mer religiösa, men kristendomen blev inte den givna vinnaren.

Jag tycker ändå att traditioner så som Påsk, Jul, och liknande, kan vara helt okay, men jag vägrar fira sådana högtider utifrån något religiöst incitament. Syftet med högtiderna, har jag förstått nu, är att handlarna ska tjäna mer pengar, för folk kan ju knappast sluta handla mat. Handlarna höjer naturligtvis priserna lite extra inför de här helgerna. Dessutom fungerar helgerna som nån slags folkvandringstid, för så jävla många ska ju resa till alla möjliga släktingar, långt bort, så klart, och då höjer bensinkedjorna priserna på drivmedel så att det dyra blir änny dyrare. Så hur man än ser det så fungerar våra fina traditionella storhelger mest som en extra avtappning av kontanta medel från våra redan hårt ansträngda hushållskassor. Nuff said ’bout that!

Ändå hoppas jag att alla mina medmänniskor får sig en riktigt fin, lugn och läkande Påskhelg, för det har vi alla gjort oss förtjänta av. Faktiskt. Vi behöver rensa hjärnan från miljöhot, klimatalarmism, klimatångest och annat skit som folk tydligen måste ha för att bli inpiskade i ledet. Men tro mig. Klimatet är redan bra som det är. Det kommer inte att blåsa mer eller regna mindre bara för att vi blir sönderskattade och ekonomiskt barskrapade; faktiskt. Värna om vår miljö istället. Det kommer inte att ändra på vädret (det kan bara solen åstadkomma) men vår närmiljö skulle tjäna på att vara renare.

Må dina fienders skägg växa inåt.

Lord Stefan