Sommar, sommar, sommar

Så blev det äntligen sommar, igen. Fort gick det också. Faktiskt kom sommaren så jävla snabbt, i vanlig ordning, att själva våren bara försvann. Först hade vi kallt så in i bänken och så visade sig våren lite… sen blev det bedrövligt kallt igen i en månad… och sen BANG!! Sommar!! Efter det har vi haft varmt och skönt. Det har kommit lite regn, men inte så värst mycket. Jag hoppas det blir bättre och att vi får en sådan där perfekt sommar med lagom mycket regnande.

Nackdelen med en sådan här explosionsstart på sommaren är att det kom en veritabel explosion av pollen. T.o.m. folk som inte är pollenkänsliga har reagerat våldsamt på mängden pollen. En sådan ofantlig tur att det finns bra medikament på apoteket som hjälper i sådana här lägen. Själv känner jag att det är dags att införskaffa ögondroppar, för jag håller på att klia mig i ögonen konstant just nu. Jaja, det får jag ta itu med under morgondagen när apoteket är öppet.

Det ska förresten bli intressant att se hur utfallet blir efter röstningen till Europaparlamentet. Jag hoppas att ni engagerat er tillräckligt mycket för att ni ska kunna göra er egen bedömning av vad ni ska rösta på. Ni kan inte skylla på att ni haft för lite tid på er för att kunna veta vart ni står politiskt, för EU-valet har vi vetat om ganska länge nu. Ställningstagandet är viktigt och om ni inte hittar något parti eller någon person att rösta på så är det ändå ett ställningstagande i alla fall, om man går till röstlokalen och röstar blankt. Själv gick jag och förtidsröstade redan den 22 maj, alltså första dagen för förtidsröstning.

Hur som haver så har vi haft en i det närmaste perfekt familjedag på Vallby Friluftsmuseum i dag. Det var jag och ungarna, X-et med sin nya och deras tvillingar, ett par mycket goda vänner samt en av deras vänner och dennes två barn. In alles var vi alltså 11 stycken. Det var någon slags familjedag i dag, med god uppslutning. I vanlig ordning så var det NÄÄÄÄÄSTAN omöjligt att hitta någon vettig parkering, men till sist var vi i alla fall där allihop. Efter tre timmar var vi mätta, varma och hade strax slut på ork och humör. Med alla ungarna ansiktsmålade så styrde vi hem för lite svalka och lite extra utomhusfika hos min syster. Det var en mycket lyckad dag. Tack Gode Skapare för AC i bilen.

Nu är det också strax dags för lite välförtjänt semester. Det är verkligen på sin plats. Semestern kommer alltså klampande om typ tre veckor eller så. Vi planerar inget särskilt. Det skall i alla fall solas en del och det skall vilas ut. Det är ett år sedan sist och det skall räcka till semestern nästa sommar, så vilan är högprioriterad.

Nu är det i alla fall dags att skramla ner i bingen och stänga mina gröna (Ibland blåa) ögon för i dag. Tre veckors arbete kvarstår innan semestern. Så länge kan jag nästan hålla andan, så nu är det alltså nära.

Jag hoppas att ni alla har det bra, var ni än är. Glöm inte att rösta nu!

Må era fienders skägg växa inåt, önskar:

Lord Stefan